Terör örgütü IŞİD Ramadi'yi ele geçirdi

Irak'ın Enbar vilayetinin kent merkezi olan Ramadi'deki hükümet binalarının terör örgütü IŞİD tarafından ele geçirildiği ifade ediliyor.

Terör örgütü IŞİD Ramadi'yi ele geçirdi
Terör örgütü IŞİD Ramadi'yi ele geçirdi
GİRİŞ 15.05.2015 16:22 GÜNCELLEME 15.05.2015 16:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kentteki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; IŞİD, Ramadi'deki Vilayet Meclisi binası, Enbar Polis Merkezi, Vali Suhayb el-Ravi'nin ofisi ve diğer hükümet binalarıyla devlet memurlarının ikamet ettiği lojmanların kontrolünü ele aldı.

AA muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, IŞİD'in bazı binalara bayraklarını astığını ve birçok güvenlik görevlisini öldürdüğünü belirterek, yer yer şiddetli çatışmaların devam ettiği kaydetti.

Bu arada Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi, IŞİD'in Ramadi'yi ele geçireceği ve kentin düşeceği uyarısında bulundu.
      
Cuburi, IŞİD'in kentteki hükümete ait binaları kontrol etmeye başladığını anımsatarak, Bağdat yönetimi ve koalisyon güçlerine Enbar'daki birliklere hava ve karadan acil yardım yapma çağrısı yaptı.
      
"IŞİD'in, Ramadi'yi tamamen el geçirme ihtimali üzerine uyarıda bulunuyorum" diyen Cuburi, söz konusu kentin düşmesinin ülkenin milli güvenliği için büyük risk taşıdığını ve bunun devlet için ciddi bir darbe oluşturacağını dile getirdi.
      
Meclis Başkanı Cuburi, Enbar Valisi ve kentin diğer güvenlik yetkililerinin kendisiyle sabah saatlerden irtibata geçerek, halkı IŞİD'in olası katliamından kurtulması için girişimde bulunulmasını istediklerini aktardı.
      
Öte yandan Enbar Meclis Başkanı Sabah Karhut, IŞİD'in kentteki Cemiyet, elbu İlvan, Teyle ve 17.Cadde gibi bölgeleri ele geçirdiğini duyurarak, örgütün aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu, 17 kişiyi idam ettiğini belirtti.

YORUMLAR 2
  • Ridvan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah ümmeti bu yamyamlardan korusun
    Cevapla
  • putperest kafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yardım edin banaa! müslümanlar saldırıyor. putlarımı kırıyorlar amerikan abilerim. avrupalı putperest kardeşlerim yardım edin banaa! ingaaa!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!