'İran ezilenlere yardım edecek'

İran dini lideri Ali Hamaney, "İran Yemen, Bahreyn ve Filistin gibi bölgenin ezilen haklarına yapabildiği kadar yardım edecek" dedi.

'İran ezilenlere yardım edecek'
'İran ezilenlere yardım edecek'
GİRİŞ 17.05.2015 09:44 GÜNCELLEME 17.05.2015 09:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran resmi haber ajansına (İRNA) göre, İran dini lideri Ali Hamaney, İran'ın Yemen, Bahreyn ve Filistin gibi 'bölgenin ezilen haklarına' yapabildiği kadar yardım yapacağını söyledi.

Yemen'deki krizin büyümesiyle körfez ülkeleri ile İran arasında tansiyon yükselirken Hamaney, "Körfez'in güvenliği herkesin çıkarınadır. Eğer bölge güvensizse herkes için güvensizdir" dedi.

'Oluşabilecek krizden İran sorumlu olacak'

Yemen'de beş günlük ateşkes ilan edilmesinin ardından İran, Yemen'e insani yardım taşıdığını iddi ettiği kargo gemisi göndermişti. Koalisyon ve ABD insani yardımın BM'ye teslim edilmesini istese de İran, denetime izin vermeyeyeceğini açıklamıştı.

BM Yemen Özel Temsilciliği ise, Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mesajda, İran’ın Yemen’e gönderdiği geminin denetlenmesine izin vermemesinin sakıncalı sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu. Mesajda geminin Yemen kara sularına çabalarının yol açacağı olayların sorumlusu olarak İran gösterildi.

BM Özel Temsilciliği, Yemen yönetimi ve Arap koalisyonunun yardım gemilerinin ülkeye girişine itiraz etmediklerini, ancak meşru hükümetten izin alınması ve gemilerin aranmasını şartını koştuklarını belirtti.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

YORUMLAR 10
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    ümmet-i muhammedin enbüyük düşmanı iran
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sen iyimisin ilaclariyin aldinmi
    Cevapla
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    Size hayranım.İmam.
    Cevapla
  • malik 8 yıl önce Şikayet Et
    Iran agziyla kus tutsa burdaki yorumculara yine yaranamaz.cūnkū siyonist dūsūnce yok olmadikca Islam birligi olmuyacaktir.
    Cevapla
  • ahıskalı 8 yıl önce Şikayet Et
    vurduğu masumları görünce, ağzıyla kuş tutsa Şüphe ile bakılır! malik kardeş
    Cevapla
  • Rıdvan 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın gemiyi denetlemesi mavi marmarayı israilin denetlemesine razı olmakla aynı şey. Zaten iran kesinlikle hiçkes denetleyemez demiyorki. Sadece yemende eli kana bulaşan amerika ve sudi denetleyemez diyor.
    Cevapla
  • hadi ordan.. 8 yıl önce Şikayet Et
    yardım mı edecekmiş? bugüne kadar fitneden başka neyi olmuş ki? suriye ve ırakta gördük yaptığı yardımları, mazlumların, çocukların şehirlerin, okulların hastahanelerin, tepesine varil bombası attırıyor... ırakta öldürülen 1.5 milyon müslümanın kanı var iranın üzerinde... artık şapkaları düştü kelleri görünüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor