İşte Gazzeli kızı öldürenlerin cezası

İsveç'te Filistinli küçük kızı öldürenlere ömür boyu hapis cezası verildi.

İşte Gazzeli kızı öldürenlerin cezası
İşte Gazzeli kızı öldürenlerin cezası
GİRİŞ 19.05.2015 15:12 GÜNCELLEME 19.05.2015 15:12

İsveç'in Karlskrona şehrinde yakın akrabası (dayısı) bir çiftin yanına sığınan 8 yaşındaki Gazzeli Yara Alnajjar, 30 yaşlarındaki çiftin yaptığı işkenler nedeniyle hayatını geçen sene kaybetmişti.

Bölge mahkemesinin kararıyla cinayetten suçlu bulunan çiftten küçük kızın yengesi ömür boyu hapis, dayısı ise cinayete göz yumduğu gerekçesi ile 6 yıl hapse mahkum edilmişti.

İsveç resmi haber ajansı TT, katil zanlılarının karar için bir üst mahkemeye yaptıkları itiraz başvurusu bugün görüldü. Yüksek mahkeme, Yara'nın yengesinin ömür boyu hapis cezasını onarken, dayıya verilen 6 yıl hapis cezasını da ömür boyu hapse çevirdiğini bildirdi.

Olay hakkında İsveç basınına demeç veren talihsiz kızın babası Mohammed Alnajjar, Kasım 2012 yılında İsrail'in okulları bombalama sonucu gözünün önünde bir çok çocuğun şehit olmasına şahit olan 8 yaşında ki kızı Yara'yı, geçirdiği travmadan kurtulması ve daha iyi bir gelecek için İsveç'te yaşayan akrabalarının yanına gönderildiklerini belirtti.

Akrabalarına çok güvendiğini belirten baba Mohammed, "Kızıma sistematik olarak işkence yapıyorlarmış. İsveç sistemine çok güvenmiştik. Çocuğuma yapılan işkenceden öğretmenlerin, okul idaresinin neden önceden haberi olup da önlem almadılar" diye sitem etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!