'Sisi Libya'ya silah gönderdi'

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin ofisinde kaydedildiği öne sürülen ses kaydında Libya'ya silah gönderildiği ortaya çıktı.

'Sisi Libya'ya silah gönderdi'
'Sisi Libya'ya silah gönderdi'
GİRİŞ 22.05.2015 14:22 GÜNCELLEME 22.05.2015 14:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin ofisinde kaydedildiği öne sürülen ses kaydında, Mısırlı yetkililer BAE'nin desteğiyle Libya'da destekledikleri birliklere silah gönderilmesini konuşuyor.

Mısır'da 3 Temmuz 2013 darbesinden sonra Abdulfettah Sisi’nin Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde ofisinden yeni ses kaydı sızdırıldı.

Mısır’da Müslüman Kardeşler'e yakınlığıyla bilinen Mukemmilin televizyon kanalının yayınladığı ses kaydında, Sisi, özel kalemi Abbas Kamil’in yanı sıra Mısır Genelkurumay Başkanı Mahmut Hicazi ve Libya istihbaratından subay Muhammed İsmail, silah ve mühimmatın Libya’ya gönderilmesini tartışıyor.

Ses kaydına göre, Libya’ya ulaştırılması konuşulan silahlar, Filistinli Fetih hareketinden uzaklaştırılan ve daha sonra ‘Ölüm Tugayları’ grubunu kuran Muhammed Dahlan ve ismi belirtilmeyen bir Körfez ülkesinin aracılığıyla gönderiliyor.

Ses kayıtlarında silah sevkiyatı için Mısırlı yetkililerin, Birleşik Arap Emirlikleri'nden yetkililerle de temasa geçtiği de vurgulanıyor.

YORUMLAR 1
  • Uğur Yazıcı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sisi tarihin kirli sayfalarına gömülmedikçe o bölgede huzur olmayacak,bugün Türkiye ile ilişkilerini askıya alan Libya yarın peşimize koşacak ne olur gelin bize yardım edin diye,örnek mi istiyorsunuz işte ırak biz olmadan dünyaya açılamaz!!!!O bölgeyi kan gölüne çeviren sisi ve esed gibi düşünenlerdir..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi