Yemen'de Şii camisine saldırı

Yemen'in başkenti Sana'daki bir Şii camiinde patlama meydana geldi. Olayda 13 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Yemen'de Şii camisine saldırı
Yemen'de Şii camisine saldırı
GİRİŞ 22.05.2015 15:22 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Reuters ajansının haberine göre terör örgütü IŞİD militanları, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamada 13 kişinin yaralandığı saldırıyı kendilerinin düzenlediğini duyurdu.
Saldırıyla ilgili detaylar henüz netleşmezken, Yemen'e yönelik hava operasyonunun başını çeken Suudi Arabistan'da da bugün bir saldırı meydana geldi.

Suudi Arabistan'ın doğusunda Şiilerin yoğun olarak yaşadıkları Katif şehrindeki İmam-ı Ali Camii'ne de cuma namazı çıkışı sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Reuters saldırıda ölenler olduğunu duyururken, bazı kaynaklar ölü sayısını 15 olarak veriyor. Ama bu iddia henüz doğrulanmadı.

 

YORUMLAR 3
  • İsa 8 yıl önce Şikayet Et
    Her küçük konuda Şiileri hedef alan ve olmaz iftarlarda bulunanların bu gün neden sesleri çıkmıyor ve neden bu canileri kınayın yoktur. Allah etmeden bu cinayetlerin yüzde birini şiler yapsaydı nasıl tepki vereceklerdi?
    Cevapla
  • muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    ey isid akidesinde olanlar buna bir anlam yorum verin camini namaz kilani nasil partladirsin?hangi ayet hangi hadis?
    Cevapla
  • ADAMIN BİRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olduğunu ifade eden hiç kimse ister sünni ister şii olsun hiçbir camiye saldıramaz. Diğer dinlerin ibadet yerlerine de saldırmamalıdır. Bu durum Kur'an'ın değerlerine, Rasulullah'ın hayatına ve sünnetine, İslamın savaş huukuna uymaz. Bu ancak Allah'ın kitabında belirttiği gibi, Allah adı ile insanları aldatan, ne oldukları belli olmayan ama ahirette cehennem odunu olacakları kesin olan kişierin tutumu olabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?