Muhaliflerden Esed'e şok darbe

Suriye'de muhaliflerin Vatan Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda 70 rejim askeri öldü, 4'ü üst düzey subay olmak üzere 20 kişi esir alındı.

Muhaliflerden Esed'e şok darbe
Muhaliflerden Esed'e şok darbe
GİRİŞ 22.05.2015 15:45 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, Cisr eş-Şuğur ilçesinin güneyinde yer alan Beşşar Esed güçlerinin kontrolündeki Vatan Hastanesi, önce hastanenin altına kazılan tünellere yerleştirilen bombaların infilak ettirilmesi ve ardından düzenlenen saldırılar ile Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin denetimine geçtiği belirtildi.

Muhalif birliklerin, hastaneye düzenlediği saldırının ardından onlarca rejim askerinin hastaneden tarım alanlarına doğru kaçtığı, bu askerlerin rejim güçlerinin verdiği hava desteğiyle güvenli bölgelere ulaşmalarının sağlandığı kaydedilen açıklamada, "Muhaliflerin Vatan Hastanesi'ne düzenledği saldırıda 70 rejim askeri öldü, 4'ü üst düzey subay olmak üzere 20 kişi esir alındı" denildi.

Suriye ordusunun muhaliflerin kontrolüne geçen Vatan Hastanesi ve çevresine "varil ve vakum bombasıyla" olmak üzere 75 hava saldırısı düzenlediğine işaret edilen çıklamada, "Hastanede esir alınanlar arasında, İdlib'in Tel Hikme bölgesinde yaptığı katliamla bilinen Tuğgeneral Ebu Sabha da bulunuyor. Tarım arazilerine kaçanlar ise muhaliflerin takibinde" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca muhaliflerin, hastaneye operasyon düzenlemeden önce rejim güçlerine bilgi verdiği, Esed güçlerinin teslim olmayı reddetmeleri üzerine operasyonun başladığı aktarıldı.

Vatan Hastanesi'nde operasyonlardan önce 200 ila 240 civarında rejim askerinin bulunduğu ifade edilen açıklamada, hastanede İranlı subaylar veya Hizbullah milislerinin bulunup bulunmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise güvenlik güçlerinin İdlib kırsalındaki Cisr eş-Şuğur'daki devlet hastanesine uygulanan "terör" ablukasını "başarıyla" kırdığını duyurdu.

Suriye'deki muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'nun yaklaşık 20 gün süren kuşatmanın ardından rejim güçleri tarafından askeri karargah olarak kullanılan Cisr eş-Şuğur'un güneybatısındaki devlet hastanesinin kontrolünü ele geçirdiği bildirilmişti.

Fetih Ordusu'nun İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesini ele geçirmesinin ardından 200 ila 250 rejim askerinin söz konusu hastaneye sığındığı ve burayı karargah olarak kullandığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    esad düşmek üzere.
    Cevapla
  • sidan 8 yıl önce Şikayet Et
    türk esad düserse bunlar namliyi sana dogru cevirir marak etme senini siranda gelir araplara cok güveniyosunuz sonu hayir ola !!
    Cevapla
  • şehmuz 8 yıl önce Şikayet Et
    vakit varken kaçmasını öneririm ama nereye hangi deliğe girerse girsin sonu belli çünkü hiç bir zulüm devam edemez
    Cevapla
  • lamer 8 yıl önce Şikayet Et
    kim olursa olsun, isterse iyi niyetli olsun, hiç bir taraf savaş sırasında çocuklara,hastanelere ve kadınlara saldırmamalı, bu karşı tarafı sırtından vurmaktır. Azıcık delikanlı oynamak gerek oyunu.
    Cevapla
  • Kayı Boyu 8 yıl önce Şikayet Et
    sen hastane bilmem ne diyorsunda zalim esedin coluk cocuk kadın demeden öldürdüğünü unutma. şunuda unutma o hastane rejim askerleri tarafından kullanılıyordu. kıbrıs çıkarmasında da bir çok hastane okul cephanelik olarak kullanılıyordu Allah ın izni evliyaların vesilesiyle hepsi yerle bir edildi
    Cevapla
  • ziyaretçi 8 yıl önce Şikayet Et
    talha kardeş, haberi iyi okusa anlayacak ve yorum yazmayacak. başlığı ve son satırı okuyor ve sallıyor. hastanede yüzlerce rejim askerinin ne işi var lamer! düşün biraz düşün. orası rejimin askeri karargahı, hastene değil...
    Cevapla
  • talha 8 yıl önce Şikayet Et
    haberi iyi oku lamer, ayrıca iyi biliyorsundur, kimin okul, hastahane, pazar yeri, ekmek kuyrukları ve sivil halkın yaşadığı bölgelere varil bombaları, kimyasal silahlar attığınız, yine söylüyorum haberi iyi oku yorumunu öyle yap...
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulillah...
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    özü kürt adlı yorumcu.Siz sanıyorsunuz ki orda özerk bir ülkeniz olacak. Muhalifler Suriye'nin bölünmeden tek bir ülke olarak yönetileceğini defalarca deklare etti.Siz hayal kurmaya devam edin. Eğer o kadar güçlü olsaydınız halep'te muhaliflerin şartlarını kabul etmek zorunda kalmazdınız.
    Cevapla
  • özü kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    elamdülillah isidin fetif nusranin öso hepsi ayni deyisen bisey yok bunlar kales kadin cocuklara gücleri yeter . bunlar kürtleri bileyini indiremez yasasin ypg savascilari !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler