'Mısırlı bakanlar 400 bin dolar maaş alıyor'

Mısır Bilim Adamları Kurulu Başkan Dr. İmad Muhenna, ülkede bazı bakanların 400 bin dolara kadar maaş aldıklarını söyledi.

'Mısırlı bakanlar 400 bin dolar maaş alıyor'
'Mısırlı bakanlar 400 bin dolar maaş alıyor'
GİRİŞ 23.05.2015 09:42 GÜNCELLEME 23.05.2015 12:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Mısır cumhurbaşkanlığına bağlı Mısır Bilim Adamları Kurulu Başkanı ve Stratejik Planlama Uzmanı Dr. İmad Muhenna, devletin idari aygıtındaki bozukluktan dolayı bazı bakanların aylık maaşlarının 400 bin dolara ulaştığını ileri sürdü.

Özel bir televizyon kanalına konuşan Muhenna, devlet bütçesinin yüzde 26'sının memur maaşı ödemelerine tahsis edildiğini dile getirerek, "Bazı bakanlar 400 bin dolar maaş alıyor" dedi.

FAKİRLİK ORANI YÜZDE 42 İKEN

Mısır'da 6 milyon 500 bin memur olduğunu ifade eden Muhenna, bu rakamın Çin'de dahi olmadığını savundu

Mısır'da 1981 yılında ülke nüfusuna göre fakirlik oranı yüzde 16,5 iken, 2014 yılı itibariyle fakirlik oranının yüzde 42'ye ulaştığını söyleyen Muhenna, ülkenin kalkınması gerekirken daha da fakirleştiğine dikkati çekti.

Aynı süre içinde ülkede okuma yazma bilmeyenlerin oranının da yüzde 21'den yüzde 42'ye yükseldiğini dile getiren Muhenna, bu süre içinde cehaletin daha da arttığını kaydetti.

SİSİ KENDİ SİSTEMİNİ KURUYOR

Muhenna, iki gün önce Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin verdiği yeni bir idari yapılanma talimatı gereği, konuya ilişkin ilk çalışmaya, cumhurbaşkanlığı idari yapılanmasıyla başlanacağını söyledi.

Hazırlanan projeyle 3 yıl içerisinde devletin yönetim şeması ve performansında gerekli değişikliklerin yapılacağını söyleyen Muhenna, Sisi'ye hitaben de şu ifadeleri kullandı:

"İkinci ıslah devrimine başlamalısın. Ülkede yolsuzluk yayan tüm güç merkezlerine karşı darbe yapman gerekir, aksi takdirde halk herkese darbe yapacaktır."

YORUMLAR 18
  • hakan kılıç 8 yıl önce Şikayet Et
    amerika oynuyor kendinizi yormayın
    Cevapla
  • ahmet yor... 8 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu FG (fitneci grup) bir kere bile haber yaptı mı Mısır için.Diktatör diyip duruyorlardı.Halka fitneyi yerleştirirken kullandıkları parametreler ise tam içten vuracak cinstendi.Ey fitneciler niye Mısır'daki diktatöre Tayyibe diklendiğiniz gibi diklenmiyorsunuz. Gücünüz sizin Tayyibe de yetmeyeceği belliydi.Ama onun önüne ölümüne atladınız.Hani SAMİMİ müslümansınız ya... Ordaki Okulları bile çekmediniz.Siz aslında tüm diktatörle iyi anlaşır iyi çalışırsınız.Siz gerçek müslümanlarla ise çalışamazsınız.Bu öyle garip bişey...
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem için semirmeleri lazım ya, o yüzdendir o yüksek maaş
    Cevapla
  • İzmirli Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu sisi Türkiye ye bir gelse de tutup içeri atsalar ne sevinirim.
    Cevapla
  • modern kölelik nedir 8 yıl önce Şikayet Et
    bir askeri emri yerine getirmek veya bir iş emrini yerine getirmek değildir.hem yönetme hakkın varken zorla birilerini yönetici olarak belli bir gücün idaresine insanlarnlar mahkum ediliyorsa bu köleliktir.bunu niye diyorum paralel çete oyları şu partie atın dağdaki çete şu partiye atın diyorsa siz esareti kabul etmiş oluyorsunuz.aklınızla yönetimi idareyi hep elinizde tutun hem ken di hem ülke menfaatinizi gördüğünüz kişileri seçin veya aday olarak seçilin.işte mısır halkınının zorla iradesi elinden alınmış ülke ders çıkarmak gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...