IŞİD Anbar’da ilerliyor

Irak'ta Ramadi’yi ele geçiren IŞİD, kentin batısındaki Rahbaniye Askeri Hava Üssü’ne ilerledi.

IŞİD Anbar’da ilerliyor
IŞİD Anbar’da ilerliyor
GİRİŞ 23.05.2015 13:20 GÜNCELLEME 23.05.2015 13:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Iraklı bir askeri yetkiliye göre IŞİD, Anbar eyaletindeki Ramadi’nin batısında yer alan Halidiye beldesine geniş bir operasyon başlattı. Yetkili, örgütün bölgede bulun Rahbaniye Askeri Hava Üssü’ne doğu ve batı taraflarından topçu bombardıman düzenlediğini belirtti. Yoğun bombardımanın ardından üsse yakın Sisi bölgesindeki sivillerin evlerini terk ettiğini de ekledi.

Reuters'in yerel ve askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, Ramadi yakınlarındaki bir askeri üsten Irak ordusu ve ona destek veren çoğu Şiilerden oluşan Haşd El Şabi milisleri IŞİD kontrolündeki bölgelere doğru harekete geçti.

Anbar Eyalet Meclisi üyesi Azzal Ubeyd, Ramadi’nin IŞİD’in eline geçmesinin ardından yüzlerce ordu mensubu ve Şii milisin daha önce Habaniye askeri hava üssünde toplandığını ve zaman zaman Ramadi’ye ilerlemeye çalıştığını söyledi.

Anbar Eyaleti Emniyet Komutanlığı'ndan Albay Muhammed Abbas ise, IŞİD’in Halidiye beldesine ağır silahlarla şiddetli bombardıman başlattığını, saldırının ardından IŞİD’e karşı koalisyona ait hava uçaklarının hava saldırıları düzenlediğini, Irak ordusu ve Şii milislerin örgüte karşı savunmaya geçtiğini ifade etti.

Ramadi, 18 Mart'ta tamamen IŞİD'in kontrolüne geçmişti. Yerel polis ve ordu güçlerinin geri çekilmesi üzerine IŞİD, Ramadi'nin tamamında kontrolü sağlamış, örgüt üyeleri kentteki benzin istasyonu ve birkaç hükümet binasını ateşe vermişti.

Örgüt, Anbar eyaletinde Felluce'ye ilerleyerek başkent Bağdat'a ulaşmaya çalışıyor.

YORUMLAR 3
  • Zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Evinde oturmuş millete ajan diyosun.. Bence bin düşün bir söyle.. Allah'ın dininin hizmetkârlarına Saldırma.. Ya git karşılarında savaş,yada sus... Her sözünden fiilinden sual olunacaksın....
    Cevapla
  • dost 8 yıl önce Şikayet Et
    zaza müslümanligi azlarina sakiz yapmislar atayisle katiler yamyamlar tecavuzcular töbestafüla islam ismini kulaniyo !!!
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    enperyalist usaklari geliyo kacin acanlar geliyo kacin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar