Hizbullah'tan "seferberlik" hazırlığı

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, "Hiç kimseden korkmadan her yerde savaşacağız. Gelecek dönemde seferberlik ilan edebiliriz" dedi.

Hizbullah'tan "seferberlik" hazırlığı
Hizbullah'tan "seferberlik" hazırlığı
GİRİŞ 23.05.2015 15:16 GÜNCELLEME 23.05.2015 15:16
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye'de savaşmamaları halinde, çatışmaların Lübnan'a sıçrayacağını belirterek, gelinen aşamada genel seferberlik ilan edebileceklerini söyledi. 

"Direniş Gazileri Günü" münasebetiyle düzenlenen merasime telekonferans yöntemiyle katılan ve kalabalık bir topluluğa hitap eden Nasrallah, Suriye'de mücadele etmemeleri halinde savaşın Lübnan'a sıçrayacağına işaret ederek, "Halep, Humus ve Şam'da savaşmasaydık, Baalbek, El-Hermel, El-Gaziyye, Sayda, Sur, En-Nebatiyye ve Lübnan'ın diğer kentleri ile köylerinde savaşmak zorunda kalırdık " dedi.

Nasrallah, örgüte yakın El-Ahbar ve Es-Sefir gazetelerinde yer alan konuşmasında, durumlarının eskiye göre daha iyi olduğunu belirterek, "Ya savaşacağız ya öleceğiz. Biz savaşacağız. İsteyen istesin, istemeyen istemesin" diye konuştu.

 "Savaşanların yarısının hayatını kaybetmesi halinde bile kalanların onur, izzet ve şerefiyle yaşamasının kendileri için daha iyi bir seçenek olduğunu" söyleyen Nasrallah, sözlerine söyle devam etti:

"Hiç kimseden korkmadan dikkatlice her yerde savaşacağız. Tercihimizi beğenmeyen kendine uygun gördüğü şeyi yapsın. Mücadeledeki başarıların küçümsenmesini önemsemiyoruz. Tüm kentler düşse de bu azmimizi zayıflatmaz. Motivasyonumuz yüksek, psikolojimiz güçlü olmalı. Gelecek dönemde seferberlik ilan edebiliriz."

Nasrallah, daha önce söylediği "Suriye'de olacağız ve olduk, bu projenin uzamasına izin vermeyeceğiz. Ancak ne yazık ki ihanet, şüphe ve fitne cevabı aldık" ifadelerine atıfta bulunarak, "Bundan sonra kimseye karşı susmayacağız. Her yerde savaşacağız. Elimizde, şimdiye kadar kullanmadığımız güçlü kartlar var" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 14
  • hizbusseytan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hizbusseytan ve taraflarini Allah islah etsin. Burada yorum yapan hizbusseytanlar gidin lubnana bu.ulkede yasamayin.
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasrul-lat, hizbuş-şeytan!
    Cevapla
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mehdi as. ordularına ortam hazırlıyorla.Bazıları nasrallahın uygulamalarını nası da yanlış anlıyor. Nasrallah tam tersine,içkarışıklık çıkaanlaa karşı savaşıyor.Bu karışıklığı çıkaran amerika ve israil değil mi? Amerika ve israil yanına binlerce sunni grubu almış da ortalığı karışırıyorsa,nasrrallah bu sunnilere karşı da savaşabilir. Şimdi burda nasrallah sunni katliamı mı yapıyor?Hayır...
    Cevapla
  • mücahid 8 yıl önce Şikayet Et
    bu nasrallahın ve iran şiasının islamla hiç alakası yoktur bunlar ancak hizbuşeytandır
    Cevapla
  • Milli Görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    yalan iftira haberleri okuyun siz anca..senin sünni örgütlerin israile bir el bombası bile atamasın ama senin o küçümsediğin Hizbullah israille 2006 da savaşsın..El kassam tugaylarını eğitsin.onlara silah füze gıda yardımında bulunsun.senin ülken ve sünni ülkelerin filistinliler için ne yaptı ?
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Hizbuşşeytan konuştu yine. Suriye şiilerin mezarlığı olacak. bu adam bu konuda kararlı kendisini tebrik ediyorum. Ölmeye devam edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...