'Selam sana Mursi, çok yakında görüşeceğiz'

Fas'ta çok sayıda kişi Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkilileri hakkında verilen idam kararını protesto etti.

'Selam sana Mursi, çok yakında görüşeceğiz'
'Selam sana Mursi, çok yakında görüşeceğiz'
GİRİŞ 24.05.2015 02:32 GÜNCELLEME 24.05.2015 02:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, sol eğilimli ve muhafazakar siyasilerin de aralarında bulunduğu grup, Rabat'taki Mısır Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. 

"Mübarek'e Sisi'ye hayır, Mursi'ye özgürlük", "Büyükelçi dışarı" şeklinde sloganlar atan eylemciler, idam kararlarını kınadı. 

Eylemciler adına konuşan Fas Demokrasi Örgütü Koordinatörü Muhammed el-Urefi, " İnfazları, Mursi ve arkadaşları hakkında verilen idam kararlarını kınıyoruz. İdam kararları, yargı kisvesi altında verilen siyasi kararlardır. Karar iptal edilerek, sanıkların insan hakları kriterlerine uygun, adil bir şekilde yargılanması sağlanmalıdır."

İSRAİLLİ ARAPLARDAN MURSİ'YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Öte yandan, 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah ve Yardımcısı Kemal el-Hatib'in katılımıyla İsrailli Arapların yaşadığı Kefr Kanna'da Mursi'ye verilen idam cezası protesto edildi.

Osman Bin Affan Mescidi'nden şehir merkezine yürüyüşe geçen eylemciler, Mursi'ye destek sloganları atarak, Mursi'nin fotoğraflarını ve darbe karşıtlarının sembolü haline gelen Rabia amblemli flamaları taşıdı. 

1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Salah, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, Mursi'yi selamlayarak, "Selam sana Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, çok yakında görüşeceğiz inşallah, dünyadan zulmün yok olacağı günü müjdelemek için seninle buluşacağız" ifadelerini kullandı. 

Kahire Ceza Mahkemesi, 16 Mayıs'ta kamuoyunda "casusluk" ve "hapishaneler baskını" adıyla bilinen, aralarında darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduğu 166 sanığın yargılandığı iki davada, 122 kişinin dosyasının idam talebiyle müftülüğe gönderilmesine karar vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • okanx34 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardimcın olsun sayın mursi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması