İran PKK-İKDP mevzilerini bombaladı

İran, PKK ile İKDP arasında çatışmalara sahne olan Kelaşin, Xinere ve Seker bölgelerini karadan bombalamaya başladı.

İran PKK-İKDP mevzilerini bombaladı
İran PKK-İKDP mevzilerini bombaladı
GİRİŞ 25.05.2015 18:47 GÜNCELLEME 25.05.2015 18:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İKDP yetkilisi Muhammed Salih'in Al Jazeera'ye verdiği bilgiye göre bombardıman dün gece ve bu sabah saatlerinde İran'ın Ourmiya ve Şino kentlerinden yapıldı. Bombardıman öğle saatlerine doğru durdu.

İran ordusunun bombaladığı Kelaşin bölgesi PKK ve İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) İran PKK  arasında çatışmalara sahne olmuştu. İki taraf arasındaki gerginlik, İ-KDP’nin İran sınırındaki Kelaşin bölgesine üs kurmak istemesiyle başlamıştı. Çatışmalar akşam saatlerinde sona ererken, İKDP çatışmanın meydana geldiği Kelaşin bölgesindeki güçlerini yakınlardaki diğer peşmergelerin bulunduğu noktalara çekilmişti. 

YORUMLAR 4
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    İranın ne yapacağı belli olmaz.İran geçen sene pakistana ,duyduğu bir şüphe üzerine ansızın 24 tane roket fırlattı.Bugün PKK yı bombalıyor.50 sene sonrada şartlar oluştuğu zaman israili bombalar.100-150 sene sonra vakti geldiği zaman da amerikayı bombalar. İranın savaş teknolojisi çok hızlı gelişmektedir.Amerika isterse iranı atom yağmurunu tutsun,iran onların hepsini havada parçalar.Ama amerika ,iranın yollayabileceği atom füzesi olan topolu ,asla havada imha edemez.
    Cevapla
  • süzer başaran 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet.Dediğimiz gibi iran yapar.Geçen gün irandaki bazı kürtler boşu boşuna ayaklandılar.İran yönetimi bu duruma oldukçakızmış olmalı... Ayrıca sayım cumhur recep tayyip erdoğan son zamanlarda irana ziyaretler düzenledi. Türk yönetiminin irandan istediği tutum da olabilir.Görüldüğü gibi iran türk yetkililerimizi kırmıyor. 2 durumnda etkisi vardır.
    Cevapla
  • SAKARYA 8 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık bizim yapamadığımızı yapıyorlar, İran düşmanları iyi okusun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı