Mursi'nin oğlu: Babamın psikolojisi çok iyiydi

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi ile görüşen Usame Mursi, 'Babamın psikolojisi çok iyi' dedi.

Mursi'nin oğlu: Babamın psikolojisi çok iyiydi
Mursi'nin oğlu: Babamın psikolojisi çok iyiydi
GİRİŞ 26.05.2015 09:34 GÜNCELLEME 26.05.2015 09:40
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi, babasıyla yaptığı görüşmenin ardından, "Beni gülümseyerek karşıladı, psikolojisi çok iyiydi. Olumlu ve inançlıydı" ifadelerini kullandı.

Usame Mursi, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabında, Muhammed Mursi ve 24 kişinin "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın dün görülen duruşmasının ardından, mahkeme binasındaki bir odada babasıyla yaptığı 15 dakikalık görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görüşmenin, hakimin onayının ardından gerçekleştiğini belirten Usame, "Beni gülümseyerek karşıladı, psikolojisi çok iyiydi. Olumlu ve inançlıydı. Bana 'Devrim, kendine yol çiziyor' dedi" ifadelerini kullandı.

Hakkında verilen idam kararlarının babası üzerindeki etkisine dair Usame Mursi, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı (Mursi), bu kararın da diğer kararlar gibi kendisini etkilemediğini ve üzerinde durmaya gerek olmadığını söyledi. Bana güven içinde 'Korkum yok. Devrim ile onları yargılayacağımıza inanıyorum. Bu yargılamalar uzun sürmeyecek' dedi."

Usame, babasının, "Darbenin liderlerinin hedefi, iradeyi ve devrimi yok etmek. Ancak herkese ilet ki devrim en iyi çözüm, en önemli yoldur. Darbe, başarısız olacak, daima sürmeyecek. Çözüm, vazgeçmeden devrimin yolunu devam ettirmek. Hukuku geri getirecek, katillere kısas uygulayacak devrimdir. Devrimin taleplerine, hedeflerine bağlı kalmak darbecilere en büyük mağlubiyet olacaktır" şeklindeki sözlerini aktardı.

Mursi'ye yerli ve yabancı tüm çevrelerce kendisine verilen desteği ilettiğini belirten Usame Mursi, "Kendisine ve Mısır'daki mazlumlara destek veren herkese teşekkür etti. Bana en çok halkın durumunu, fiyatları, yaşama koşullarını sordu. Ona bunların kötü olduğunu aktardım. Devrimin tüm durumları iyi yönde değiştireceğini söyledi" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 25
  • Mustafa TOPAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet Kahire maslahatgüzarı ile işlerini idare edebilirse büyük elçimizi çekebilir.
    Cevapla
  • mursiler olmez şehıt olur inşaallah 8 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcın olsun bütün müslumanlara
    Cevapla
  • Hepimiz Mursi'yiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcısı olsun..Allah yolunda çekilen sıkıntılar ahirette keffarettir.Dualarımız Mursi ile.Dünyada Mursiye tek sahip çıkan ülkemle gurur duyuyorum.Münafıkların keşke şöyle yapmaslardı başlarına bunlar gelmezdi yalanlarına inanmayalım. Menderes ve Erbakan kadar yumuşak huylu 3. bir insan gösteremezsiniz ama münafıklar onları da yedi. Ama şimdiki liderimiz boğzlarında kaldı.Allahım sen Erdoğanımızı koru..
    Cevapla
  • DAĞLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Ah mursi Ah, Keşken 48 saatlık muhtiraya kalşı DİK dursaydın.Muhtirada imzası olanları makamına çağırsaydın. Görevden aldığına dair emri tebliğ etseydin. Sivil elbise gidirip haklarında suç işlediklerine dair polislere ve adelete teslim etseydin, O zaman milli iradeyi kurumuş olurdun.
    Cevapla
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    güzel kardeşim, 48 saatlik muhtıra verildiğinde mursi(allah ondan razı olsun) esir alınmış kimseyle görüştürülmüyordu... haber bile alınamıyordu...
    Cevapla
  • coşan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah iman gücü ve sabrı nasib eylesin.Gönlümüzde ve dualarımızdadır.Sn Muhammed Mursi ümmetin bir evladı kardeşidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...