Esirler için destek gösterisi

Batı Şeria'da İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi düzenlendi.

Esirler için destek gösterisi
Esirler için destek gösterisi
GİRİŞ 26.05.2015 15:36 GÜNCELLEME 26.05.2015 15:36

Ramallah'taki Uluslararası Kızılhaç Örgütü önünde düzenlenen gösteriye katılanlar, tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

AA muhabirine konuşan Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esir İşleri Yüksek Kurulu Başkanı İsa Karaki, "İsrail hapishanelerinde ölümün eşiğinde olan esirler var. Cezaevlerinde kanser gibi ciddi hastalıklar yaygınlaştı. İdari tutuklulukların sayısı artıyor. Bunların yanı sıra esir Hıdır Adnan 23 gündür açlık grevi yapıyor" dedi.

"Cezaevlerinde durum gergin​"

İsrail hapishanelerindeki gerilimin arttığını ve 30 Filistinlinin 1 yıldır tek kişilik hücrede tutulduğunu belirten Karaki, "Cezaevlerinde durum gergin. İsrail'in esirleri haklarından mahrum etmesi patlamaya yol açabilir. Arap dünyası ve uluslararası toplumun esirleri desteklemesi gerekir" diye konuştu.

Geçen temmuzdan bu yana İsrail'deki bir hapishanede tutulan İslami Cihad Hareketi'nin önemli isimlerinden Hıdır Adnan (37), İsrail tarafından daha önce gözaltına alındığında da yaklaşık 70 gün açlık grevi yapmıştı.

Esir İşleri Yüksek Kurulu verilerine göre, İsrail hapishanelerinde, aralarında 2'si eski bakan, 13'ü milletvekili, 2'si kız çocuğu 21 kadın, 205'i erkek çocuk 6 bin 500 Filistinli tutuklu bulunuyor. Hapishanedeki Filistinlilerin 478'i bir veya birden fazla müebbet hapis cezası almışken, 480'i idari tutuklu durumunda bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!