İran: IŞİD'i ABD ortaya çıkartı

İran Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Mesud Cezayiri, IŞİD'i ABD'nin ortaya çıkardığını iddia etti.

İran: IŞİD'i ABD ortaya çıkartı
İran: IŞİD'i ABD ortaya çıkartı
GİRİŞ 26.05.2015 15:38 GÜNCELLEME 26.05.2015 15:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Irak ordusunu IŞİD’le mücadelede yeterince gönüllü olmamakla suçlayan ABD’nin kendi ne kadar istekli davrandığı tartışma konusu olurken, İranlı Cezayiri ABD’nin Ortadoğu’nun haritasını yeniden çizmek için IŞİD’i oluşturduğunu savundu.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars’a konuşan Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Mesud Cezayiri, “Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ABD destekli terörizmin fikir ve eylemlerinin ürünüdür” dedi.

“ABD direniş cephesindeki ve ulusların uyanışındaki belirsizliği artırarak, kültür, medeniyet ve kaynakları yok ederek ve bölgedeki uşaklarının yardımıyla Müslümanların gücünü her alanda kırarak yeni bir Ortadoğu haritası çizmek için IŞİD’i üstümüze saldı'' ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR 15
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Işid'in harici olduğu ortada. Ama İran gibi fitne makinası ,islam düşmanı bir ülke söylüyorsa. Durup düşünmek lazım iran abd ve israil ile her anlamda ilişki halindedir. Göstermelik tehditler ve söylemler ile kendini müslümanların hamisi göstermeye çalışan sapkın bir ülkedir. İran'ı tanımayanlar ve iyi niyetle bakanlar lütfen iran'ı ziyaret edin kendi gözlerinizle akidelerini test edin.Ama gitmeden önce islam'ı biliyor olmanız lazım zira islam'ı hakkıyla bilmeyen neyin kıyasını yapacak.
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    De ki: "Herkes beklemektedir; siz de bekleyip durun. Sonunda, dümdüz (dosdoğru) yolun sahipleri kimlermiş ve doğru yola ulaşan kimlermiş, pek yakında öğreneceksiniz." Taha-135
    Cevapla
  • Milli Görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz : aklını kiraya veren sizsiniz..batı ve mezhepçi cahil kişiler sizin beyninizi yıkıyor iran aleyhinde.ahirette tüm gerçekler ortaya çıkcak .sen uyuyorsun bekle ve gör
    Cevapla
  • yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    milli görüş;Pardon sen hala orda mısın? Sen hala Erbakan hocanız öyle dedi diye.Onun doğru bildiğinin üstüne bir doğru tanımıyorsun.Yahu siz fosilsiniz be. Sizin yaptığınız taassubun en büyüğüdür. Allah sen ve senin gibiler için ne diyor biliyor musun? "Zira onlara “Allah'ın indirdiğine ve elçisine gelin” denildiğinde, “Atalarımızdan gördüğümüz inançlar ve fiiller, bizim için yeterlidir” diye cevap verirler. Ya ataları hiçbir şey bilmeyen ve doğru yoldan uzak kimseler ise de mi?" Maide- 104 Senin hocan sana mübarek olsun.Sen aklını kiraye vermeye devam et.Gözünü kapat ve uyu.İyi uykular.
    Cevapla
  • Milli Görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme iranı senden daha iyi biliyorum bana öğretmeye kalkıyorsun bi de klasik kadir mısıroğlu ve cübbeli lafları teraneleri ile..asıl türkiye, abd ve israil ile ilişki halinde uyan da uyan..İran olmasaydı ortadoğu şuan amerikanın ve israilindi..Erbakan hocamız iranı bilir eder iran dostumuzdur ümmetin gururudur.Milli görüş iranda iktidardır demiştir erbakan hocamız..
    Cevapla
  • yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    milli görüş. Anlayşılan islami görüşün milli görüş kadar keskin değil. Hani derler ya" görenedir görene,köre ne"? Bence sen cehaletini beylik laflar ile örtmeye çalışıyorsun. Tercih meselesi cahil olmaya hakkın var. Ama cehaletini hak diye konuşmaya hakkın var mı.Bunu da diğer yorumcu ve okuyucuların takdirine bırakıyorum. Eğer samimi ise İran'a gitmeden konuşmazsın.Genelde orayı görmeyenler çok konuşur.Hani cahil cesur olur ya,o misal.
    Cevapla
  • Milli Görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı teraneleriniz yeter artık bu saçmalıkları görmekten bıktık .İran ümmetin gururudur..
    Cevapla
  • sidan 8 yıl önce Şikayet Et
    belki cogu ISID LILER SÜNETSIZDIR !!!!
    Cevapla
  • Efkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bilmeyen kaldımı ?
    Cevapla
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    İran istihbaratı çok ileri seviyededir.İran tabiki doğru söylüyor.Amerika,israilin güvenliğini daha iyi sağlamak için Müslüman ların başına ışıdı saldı. Aynı zamanda işidın oluşturulmaında İsrail ajanı mosaddın parmağı da büyüktür. Amaç mülümanları birbirine kırdırmak ve onları güçsüz düşürmektir. Ama iran ,Amerika ve israilin oyunlarını sezmektedir ve onlara herlesten çok baş kaldırmaktadır. Sonuçta Amerika ve İsrail,iranı yenemeyecektir.
    Cevapla
  • ghjk 8 yıl önce Şikayet Et
    iranı destekleyen Yahudiler.gözünüzü açın biraz.her oyuna kanmayın.mezhep savaşı için güçlü iran lazım yahudinin bu oyunu Saddam inince belli olmadı mı.
    Cevapla
  • nuri can 8 yıl önce Şikayet Et
    İran sana ABD neyaparsa yapsın yeridir sen fitnenin merkezisin fitne yuvasısın sana her bela müstehak.Hz Osmana hakaret eden bir millete herşey müsteha herşey.
    Cevapla
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    nuri can demeki sende fitnesin sen melakemisin !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı