Mısır, Kardavi'yi Katar'dan yeniden istedi

Mısır, Katar'dan Kardavi ve diğer İhvan mensuplarının iade edilmesini ikinci defa talep etti

Mısır, Kardavi'yi Katar'dan yeniden istedi
Mısır, Kardavi'yi Katar'dan yeniden istedi
GİRİŞ 27.05.2015 12:13 GÜNCELLEME 27.05.2015 12:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası İşbirliği şubesinden sorumlu Adalet Bakan Yardımcısı Adil Fehmi, Mısır Dışişleri Bakanlığıyla birlikte ‘Hapishaneler baskını’ davasında gıyaben idama mahkum edilen Yusuf el Kardavi'nin Mısır’a iade edilmesi için Katar devletine ikinci defa resmi bir talep gönderdiklerini belirtti.

Katar devletine gönderdikleri talebin Sadace Kardavi’nin iadesiyle sınırlı kalmadığını, Katar’da bulunan diğer ihvan yöneticilerinin ve İslami Cemaat'in (El-Cemaatu'l İslamiyye) Şura Konseyi üyesi Asim El Mecid’in iadesini de içerdiğini kaydeden Fehmi, taleple birlikte bu kişilere yöneltilen suçlar ve aleyhlerine verilen gıyabi hükümleri Katar’a bildirdiklerini söyledi.

Katar’a daha önce aynı talepte bulunduklarını ifade eden Fehmi, “sanıkların teslimi konusuyla ilgili uluslararası anlaşmalar ve misliyle muamele etme ilkesi gereğince Katar’ın talebimizi yerine getirmesi gerekiyor fakat bu konuda bizimle işbirliği yapmıyor. İnterpol taleplerine de cevap vermiyor. Sanıklar gözaltına alınıp kendi ülkelerine iade edilmeli ki kendilerine yöneltilen suçlar hakkında yeniden sorgulansınlar’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • Ali fehmi 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail uşağı mısır iran ve diğer işbirlikciler tek tek kendi elleriyle sonsuz azaba yuruyor cok şükür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?