İsrail oraya köprü inşa ediyor

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın batısındaki Burak Duvarı'nın (Ağlama Duvarı) olduğu bölüme köprü inşa etmeye başladığı bildirildi.

İsrail oraya köprü inşa ediyor
İsrail oraya köprü inşa ediyor
GİRİŞ 28.05.2015 15:31 GÜNCELLEME 29.05.2015 12:45

Mescid-i Aksa ve Kudüs Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Burak Duvarı'nın bulunduğu Aksa'nın batı duvarının olduğu bölüme tahta köprü inşa etmeye başladığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu köprünün Burak Meydanı'ndan Mağaribe kapısına doğru, 2004'te inşa edilen eski tahta köprüye paralel olarak inşa edildiği kaydedildi.

Yeni köprünün yapılma nedeni hakkında bilgi sahibi olunmadığı vurgulanan açıklamada, "Yeni köprü eskisine alternatif olarak mı yoksa ona ek olarak mı inşa ediliyor henüz bilinmiyor. Ancak her halükarda işgalciler bu köprüyü, Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını arttırmak ve bölgeyi Yahudileştirmeye çalışmak için kullanacaktır" denildi.

Konuyla alakalı İsrail makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil