Zehhar: Türkiye, mirasını ve tarihini geri alıyor

Hamas hareketinin önde gelen isimlerinden Mahmud ez-Zehhar, Türkiye'nin, Ortadoğu ve dünyadaki tarihi rolünden vazgeçmediğini söyledi.

Zehhar: Türkiye, mirasını ve tarihini geri alıyor
Zehhar: Türkiye, mirasını ve tarihini geri alıyor
GİRİŞ 29.05.2015 01:14 GÜNCELLEME 29.05.2015 01:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından Gazze'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Zehhar, "Türkiye, mirasını ve tarihini geri alıyor. Ortadoğu ve dünyadaki tarihi rolünden vazgeçmedi" dedi.

Zehhar, "Gazze sahilinin, masum şehitlerin kanlarına bulandığı Mavi Marmara katliamının yıl dönümünün yaklaştığı günlerdeyiz. Mavi Marmara, İslam ümmet tarihinin cevheri, en değerli insani düşüncesidir" diye konuştu. 

İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya da Türkiye'deki Müslümanların Filistin'i terk etmeyeceğini, Filistin halkına özellikle de Gazze'ye her türlü desteği vermeye devam edeceğini bildirdi.

Kaya, Türkiye halkının Gazze'ye büyük değer verdiğini belirterek, "Gazze'nin adı duyulduğu zaman herkes onlarla yaşamak ve dayanışmak için elinden geleni yapar" dedi. 

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan beş gemi, 2008'de ablukayı denizden kırmayı başarmıştı. Ancak İsrail, 2010 yılında yola çıkan Mavi Marmara gemisine saldırı düzenlemiş, saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 50'den fazla kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ASİL_BEY Halil SOBA 8 yıl önce Şikayet Et
    Emanetimizi geri alacağız hepsi bu kadar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün