Rejim Halep-Lazkiye bağlantısını kaybetti

Suriye'de muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu, Eriha'yı ele geçirerek Esed'in Halep-Lazkiye bağlantısını kesti.

Rejim Halep-Lazkiye bağlantısını kaybetti
Rejim Halep-Lazkiye bağlantısını kaybetti
GİRİŞ 29.05.2015 08:45 GÜNCELLEME 29.05.2015 09:12
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan muhalif silahlı gruplar, İdlib'in batı kırsalında bulunan ve Esed’in kontrolünde bulunan son ilçe olan Eriha ve çevresini ele geçirdiğini duyurdu. Bu, rejimin Halep-Lazkiye bağlantısını kaybetmesi anlamına geliyor.

Suriye'de muhalif Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Hamza Fethullah, "Fetih Ordusu, Eriha ilçesi ile Cebel Arbain'in kontrolünü sağladı" dedi.

İDLİB'İN BATISINDA ESED'İN VARLIĞI BİTTİ

AA'ya konuşan Fethullah, muhaliflerin ilçe çevresindeki Kafrenci ile Maatrim köylerinin de denetimini sağladığını savundu. Al Jazeera'nin görüştüğü bölge kaynakları da Eriha ve Cebel Arbin bölgelerinin muhaliflerin eline geçmesiyle birlikte İdlib’ın batı kırsalındaki Esed varlığının bittiğini söylüyor. Bölgenin muhaliflerin eline geçmesi, Esed rejiminin Halep ve Lazkiye arasındaki bağlantı yolunu da kaybetmesi anlamına geliyor.

Muhalif birliklerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını söyleyen Fethullah, muhaliflerin rejim güçlerine ait askeri kontrol noktalarına havan toplarıyla, bölgedeki Esed güçlerine de tank, doçka ve hafif silahlarla saldırdıklarını söyledi.

Ahraru Şam, Cundul Aksa (Aksa Askerleri), Ceyşu Sunne (Sunnet Ordusu), Feyleku Şam, Livaul Hak (Hak Tugayı) ve Nusra Cephesi gibi grupların, Fetih Ordusu (Ceyşul Fetih) adı altında Nisan ayında İdlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmişti.

YORUMLAR 28
  • Imamı azam 8 yıl önce Şikayet Et
    Valla şu haritaya bakınca suriye ordusu ülke çapında kuşatmalara yeniden başlayabilir. Örneğin en güneydeki dera kentinde ordu batı tarafından Doğu'ya doğudaki ordu birlikleride Batıya bir manevra yapıp biraz desteklense dera kenti kuşatma altına girer. Ayrıca lübnan sınırındaki öso birliklerinede ordu büyük bir harekat yapsa ve hizbullahta lübnan tarafından baskı yapsa öso orada mağlup olur. Bu esedin idlip içinde planı vardır. Zaten çok destek gördüğü Lazkiyeden ve en çok asker bulundurduğu Halep'ten idlip için bir kıskaç oluşturabilir. Bu ihtimaller göz önünde bulunursa devletimizin muhalifleri eğit Donat programına bütçe ayırması gerek.
    Cevapla
  • Ahmet Yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafiyi bir yerde kıstırıp vurdular.Esed ondan dahamı değerli?.
    Cevapla
  • armadillo 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet daha değerli.Çünkü esedin karısı İngiliz.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu seçimde akp zayıflasın aynı oluruz
    Cevapla
  • özü kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    kürt ve sia düsmanlari sizin düsüncenizi iyi biliyoz .
    Cevapla
  • armadillo 8 yıl önce Şikayet Et
    Ve sonunda esed İngiltere'ye kaçar,hayatını yaşar.ölen de öldüğü ile kalır.Daha önceleri başka yerlerde olduğu gibi.Kürt gençleri sahaya sürüp binlerce gencin hayatını söndürenler şimdi bizi milletvekili yapmassanız gene gençleri sahaya süreriz tehdidi yapıyor.Kendileri bir de vekilliği kaptılar mı keyif 56 olur.Ölenlerin aileleri mi? Onlar büyük davanın kahramanları tesellisi ile avunsunlar.Mademki sorunlar mecliste temsil ile çözülüyordu neden binlerce insanın ölümüne sebep oldunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer