Suriye'de kuşatma bölgelerine yardım götürülemiyor

BM Acil Durumlar Koordinatörü Amos, BM'nin Nisan ayında Suriye'de kuşatma altındaki hiçbir bölgeye yardım ulaştıramadığını söyledi

Suriye'de kuşatma bölgelerine yardım götürülemiyor
Suriye'de kuşatma bölgelerine yardım götürülemiyor
GİRİŞ 29.05.2015 09:25 GÜNCELLEME 29.05.2015 14:39

BM Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Suriye'deki trajedinin artarak sürdüğünü belirterek, BM Güvenlik Konseyini Suriye halkına karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Amos, BM Güvenlik Konseyi'ne son kez yaptığı sunumda, Suriye'deki durumun dört yıllık sürede "en kötümser tahminlerin" bile ötesine geçerek "derin bir umutsuzluk çukuruna yuvarlandığını" söyledi.

Rejimin sivillerin bulunduğu bölgelere düzenlediği hava saldırılarından ve IŞİD'in saldırılarından örnekler veren Amos, bu vahşi saldırıların en şiddetli biçimde kınanması gerektiğini ifade etti.

Amos, BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye'ye insani yardım ulaştırılması amacıyla kabul edilen 2139 sayılı kararın uygulanmamasını da eleştirerek, " BM Genel Sekreteri Ban, 15 aydır düzenli bir şekilde Konsey'e rapor sunarak BMGK kararına uyulmadığını belirtiyor. Çatışan taraflar BMGK kararlarının en basit taleplerini bile görmezden geliyor. Suriye'de klorin gazlı saldırılar, sivilleri öldürme, sakat bırakma ve terörize etme sürüyor" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak