Tek kadın beyin cerrahı

Beyin ve Sinir Cerrahı Keskin, "Hayatımda korkuya yer yok. Görevim süresince birçok zor durumla karşılaştım" dedi.

GİRİŞ 02.06.2015 14:01 GÜNCELLEME 02.06.2015 16:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gazze Şeridi'ndeki tek kadın Beyin ve Sinir Cerrahı Muna Keskin, fedakarca görev yapıyor.

Çalıştığı Gazze'nin en kapsamlı sağlık kompleksi Eş-Şifa Hastanesi'nde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan, 41 yaşındaki Keskin, 1998 yılında Kazakistan'daki bir devlet üniversitesinde beyin ve sinir cerrahı alanında uzmanlık yaptıktan sonra Gazze'de görev yapmaya başladığını söyledi.

Çevresindekilerin, kadın olması nedeniyle uzmanlığını değiştirmesi, bu alanın "kadın duygusallığıyla" bağdaşmadığı yönünde tavsiyelerde bulunduklarını anlatan Keskin, ancak beyin ve sinir cerrahisini, uzman sayısındaki yetersizlik nedeniyle tercih ettiğini belirtti.

"İsrail saldırılarında yaralanan akrabam kanlar içinde önüme geldi"

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 2008 yılından beri düzenlediği 3 büyük saldırıyı hatırlatan Keskin, "Görevim süresince birçok zor durumla karşılaştım. Ancak en zoru İsrail saldırılarında bir akrabamın ağır yaralı olarak kanlar içinde önüme getirilmesiydi" diye konuştu.

Özel hayatına da değinen Keskin, "İlk başlarda doktorluk, eş olmak ve annelik arasındaki uyumu sağlamak kolay olmadı. Özellikle de İsrail'in saldırdığı dönemlerde kolay olmuyor. O dönemlerde önüme hayati tehlikesi olan yüzlerce hasta geliyor. Günlerce ailemden ayrılmak zorunda kalıyorum. Diğer dönemlerde de çoğu zaman hastaneden acil çağrı alıyorum. Her an evden çıkmaya hazır halde bulunuyorum. Bu nedenle babamın evine yakın bir yerde daire tuttum. Çocukları onlara bırakıyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • emelll 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!