YPG Arapları göçe zorluyor

YPG'nin Kobani civarındaki köylerde yaşayan Arapları tehdit ve şiddetle göçe zorladığı ifade ediliyor.

YPG Arapları göçe zorluyor
YPG Arapları göçe zorluyor
GİRİŞ 02.06.2015 16:11 GÜNCELLEME 02.06.2015 16:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de IŞİD saldırılarının püskürtülmesinden sonra YPG'nin köylerdeki Arapları evlerini yakarak göçe zorladığı öne sürülüyor.

İngiltere'de yayımlanan The Times Gazetesi'nden Hannah Lucinda Smith'in bölgeye giderek hazırladığı haberine göre Kobani'den IŞİD'in çekilmesinden sonra YPG özellikle Sünni Arapları bölgeden göçe zorluyor. Bu konuda çok sayıda Arapla konuşularak hazırlanan habere göre baskılar sonucu göç edenlerin sayısı binlerle ifade ediliyor.

Ras'ul Ayn ilçesinin Tel Tiab köyünden Muhammed Salih El Kati, gazeteye açıklamasında YPG'nin köylerini yaktığını, evlerini yağmaladığını öne sürerek göç etmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

YPG'nin kendilerini "Burada kalırsanız çocuklarınız ölür" şeklinde tehdit ettiğini savunan El Kati, duvarlara, "YPG unutmaz ve affetmez" yazıldığını söyledi.

Altı çocuk babası Muhammed Elawwad ise Haseke yakınlarındaki köyünden YPG'nin baskıları ile göç etmek zorunda kaldığını belirterek "IŞİD çekildi, köyü YPG'ye bıraktı. Köye gelen YPG bizi ailemizle tehdit etti. Köyü terk etmek zorunda kaldık. Köyden uzaklaşmadan evlerimizin yakıldığını gördük" dedi.

YORUMLAR 13
  • memet 8 yıl önce Şikayet Et
    tel abyad daki araplar iside destek veriyor ayrica tel abyad kurt kentidir hafiz essad kurtlerin topragina araplari yerlestirdi amac kurtleri bolmek
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    neden kapitalist abd nin metal kuşları sadece komunist pkk/ypg için havalanıyor da sünni araplar için 1 mermi bile atmıyor önce bunu sorgulamak lazım.
    Cevapla
  • aynı terane 8 yıl önce Şikayet Et
    hala abdd yok avrupa diye yazanlar var. onları biz kendi topraklarımızdan göndermedik mi oraya. şimdi ne oldu biz sınırımızı açtık onlar gitti oradaki Türkmenleri katlettiler.sizce bu günah onların mı bizim mi????
    Cevapla
  • hastürk 8 yıl önce Şikayet Et
    mücahidler bu kafirlerin yaptıklarını unutmaz. hep abd koruyamıyacak bu melunları
    Cevapla
  • Adnan 8 yıl önce Şikayet Et
    Esed yerimi koruyacam diye kendi halkini katlederken ülkenin kuzeyini PYD istila etti ve araplari oradan ayikliyor. Yarin Esedide tehditle yerinden ederler. Sonra ya Iran gelir yada Israil baris saglicaz diye orduyla oraya girer simdiki sinirlarini Türkiyenin sinira dayar. Orada ne kürt kalir nede arap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar