''10 bin DAEŞ militanı öldürüldü''

ABD'ye göre, DAEŞ 10 binden fazla kayıp verdi

''10 bin DAEŞ militanı öldürüldü''
''10 bin DAEŞ militanı öldürüldü''
GİRİŞ 03.06.2015 17:11 GÜNCELLEME 03.06.2015 17:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken, uluslararası koalisyonun, Irak ve Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e yönelik hava saldırılarında 10 binden fazla militanın öldürüldüğünü açıkladı.

"France inter" radyo kanalına konuşan Blinken, "Operasyonların, başlamasından bu yana DAEŞ 10 binden fazla kayıp verdi. Bunun etkisi olacaktır" diye konuştu.

DAEŞ karşısında koalisyon güçlerinin önemli ilerleme sağladığını kaydeden Blinken, DAEŞ'in, 9 ay öncesine göre yüzde 25 daha az toprağı kontrol altında tuttuğunu bildirdi.

Blinken, DAEŞ'e ait önemli sayıda silah ve mühimmatın tahrip edildiğini belirterek örgüte katılmak isteyenlerin de engellendiğine işaret etti.

Öte yandan Irak'ın Paris Büyükelçisi Ferid Yasin, Europe 1 radyo kanalına yaptığı açıklamada, ABD'nin Irak ordusuna yeni füzeler verme kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek "bu silahların DAEŞ ile mücadelede önemli avantajlar sağlayacağını" söyledi.

Paris'te dün düzenlenen uluslararası konferansta Irak ve Suriye'de DAEŞ'e yönelik mücadelede izlenecek yeni stratejiler masaya yatırılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada enayi çok! Gidip fitneye sebep olup telef olacaklar.
    Cevapla
  • Misafir18 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Kunpası kurmuş arkadaş Allah bilirya İşiti İngiltere destekliyor Kürtleri ve diyer grupları ABD Suriye rejimini Rusya v İran olan benim din kardeşime oluyor Allahım biz Müslümanların kalplerini birbirimize ısındır ve bize birliktelik ver kafirlerin oyununu boz
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Hani daeş'in 10. Bin elamanı vardı Klasik ABD yalanları inanmayın müminler. Enbüyük destek üçlü devletten geliyor english ABD İSRAEL gerisi hikaye.
    Cevapla
  • urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    10 bin toplamıydı demek bunlar yığınla devasa bir ordu olmuşlar artık işidistan kuruldu gibi adamlar suriye ırak lübnan iran ile çatışıyor demekki on bin leblebi çerez
    Cevapla
  • kürt simitçi 8 yıl önce Şikayet Et
    vat arkadas hani bu ısid in 5000 tane elemanı tek vardı ey amerika :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi