Burken el-Fırat Tel Abyad'ı terk etti

Tel Abyad operasyonunda PYD güçlerine destek veren Burkan el-Fırat güçleri yaşanan ihtilaf sonrası Tel Abyad'dan ayrıldı.

Burken el-Fırat Tel Abyad'ı terk etti
Burken el-Fırat Tel Abyad'ı terk etti
GİRİŞ 16.06.2015 16:47 GÜNCELLEME 16.06.2015 17:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Rakka vilayetinin Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesini ABD desteği ile ele geçiren PYD güçleri ve bu gruba destek veren Arap kökenli bazı muhalif gruplar arasında görüş ayrılığının çıktığı bildirildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava şemsiyesiyle terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Tel Abyad ilçesini dün ele geçiren PYD güçleri, Kürt nüfusun yoğun olduğu Haseke vilayeti toprakları ile Halep vilayetinin Kobani ilçesini coğrafi olarak birbirine bağlamıştı.

Tel Abyad operasyonunda PYD güçleri dışında bazı muhalif Arap unsurlar da destek vermişti. Ancak, operasyona katılan Arap unsurlardan alınan bilgiye göre, Burkan el-Fırat güçleri ile PYD arasında ihtilaf çıktı.

Yerel kaynaklar, Rakka Devrimcileri, Fecru'l Hurriyye'ye bağlı Şemsu'l Şimal, gibi bazı grupların çatı örgütü olan Burkan el-Fırat, Arapların Tel Abyad'da yerlerinden edilmesine ve ilçedeki nüfus kompozisyonunu değiştirmesine karşı çıktığını belirtiyor.

Bunun üzerine PYD, Burkan el-Fırat güçlerinin Tel Abyad'ı terk etmesini istedi.

Burkan el-Fırat Tel Abyad'ı terk etti

Örgütün çatısı altındaki grupların saha komutanlarından edinilen bilgiye göre Burkan el-Fırat güçleri büyük ölçüde Tel Abyad'ı terk ederek Kobani'ye döndü.

Liva el-Suvvaru'l Rakka, Fecr'ul Hurriyye tugaylarına bağlı Şemsu'l Şimal taburları, Seraya Cerablus, Liva Cebhetu'l Ekrad, Suvvar Umunaa er-Raka, El-Kasas Ordusu, Liva El-Cihad Fi Sebilillah grupları IŞİD'e karşı savaşmak için "Burkan El Fırat" adıyla birleşmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Kefir 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye PYD bayragi altinda savastiniz. Amerika ve PYD sizi kullandilar Tel Ebyad ele geciriltikten sonrada hem sizi hemde halki kovdular.....Aslinda ISID seytanlari muhaliflerden ele gecirdigi butun bolgeleri ya PYD ya Eaad ordusuna terk edecektir...Cunku ISID bir Truva atidir.....Turkiyenin muhalif gruplar birlikte ISID in elindeki bolge ele gecirmesi lazim...Yoksa bu gidisle muhaliflerinde sonu gelecek Turkiye tamamen kaybedecektir....
    Cevapla
  • Berlin.. 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey dunyanin jandarmaligine ustlenipte elindeki bayragi israile vermek isteyen amerika.. Allah i kiyamete zorluyorsunuz. Ama bilinki.. bu sizin basiniza kopacak..az kaldi..
    Cevapla
  • oyun 8 yıl önce Şikayet Et
    Oradan kacan halk turkiyeye yigilyor. Turkiyeye maddi kulfet ki onemli olsa da muslumanlik gorevimiz yardim elimiz acik. Ama o insanlarin yerlerine kimler corekleniyor. Oyunlar donuyor. Kurtler uyanin kendinizi kullandirtmayin israile yazik siz kendinizi ozgurleseregiz derken israile kole masa oluyorsunuz...
    Cevapla
  • warmiii 8 yıl önce Şikayet Et
    eger bir kurt devleti istiyorsaniz. istanbul izmir ankara bursada ki hepiniz o devletinize suruleceksiniz haberinz olsun. Turist olarak bile alnmayacaksiniz. Devletlu olmak neymis elektrik faturasi odemek neymis anlarsiniz o zaman..
    Cevapla
  • Vicdanın sesi 8 yıl önce Şikayet Et
    Azad efendi şu birgercetir Kürtler bozguncudur bozguncuda müslüman olamaz Allah bozgunculuk yapana lanet etmiştir müslümanların malına canına toprağına namusuna kastedenleri kahretsin s
    Cevapla
  • azad 8 yıl önce Şikayet Et
    kobani saldırı altındayken neden bu kadar kürd dostu deyildiniz
    Cevapla
  • oyun 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki neden kurdistan? Cunku israilin arzi mevud inanci yani vadedilmis kutsal topraklar. Yani firat ve dicle nehirleri arasi mezapotamya denilebilir. Buralara sahip olmak icin once bol parcala dagit sonra kendi gudumunde bir devlet kur. Peki kim bu devlet kurulmasi planlanan kurdistan. Masa olan kurdistan kurtlet oyuna geliyor. Devlet ayagi altinda kimin gudumune giriyorlar. Isi bitince israil onlarinda fisini cekecek. Bolgeyi musluman arap ve turklerden temizle kurt halkini yerlestir. Onlarin tuzaklari varsa Allahin da var. Hepsi bosa cikacak. Hak geldi batil zayi oldu...
    Cevapla
  • oyun 8 yıl önce Şikayet Et
    Oyunun farkina varin be. Adamlar bolgedeki turkmenleri araplari muslumanlari yerlerinden edip kendi halklarini yerlestiriyorlar. Neden ilerde kurulacak bir kurdistan hayali icin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki