Kilis'in karşısındaki Azez'de dumanlar yükseldi

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'deki IŞİD ile muhalif gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda çatıştı.

Kilis'in karşısındaki Azez'de dumanlar yükseldi
Kilis'in karşısındaki Azez'de dumanlar yükseldi
GİRİŞ 17.06.2015 14:22 GÜNCELLEME 17.06.2015 16:28
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Muhalifler arasındaki çatışmaların tedirginliğe yol açtığı ve dumanların görüldüğü sınır hattındaki Kilis'te, güvenlik önlemleri de artırıldı.

IŞİD, Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentinin Azez İlçesi ve bu ülkenin Türkiye'ye açılan en büyük sınır kapılarından Öncüpınar'ın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için başlattığı saldırı nedeniyle bölgede çatışmalar sürüyor. Türkiye sınırındaki Azez'e bağlı köylerden bomba sesleri ve dumanlar yükselirken, ilerleyen IŞİD militanları güzergah üzerinde bulunan Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra denetimindeki köylerin kontrolünü ele geçirmeye çalıştığı öğrenildi. Sınır hattından gözlenen gelişmeler nedeniyle güvenlik güçleri de önlemleri arttırarak en üst düzeyde tutuyor.

YORUMLAR 21
  • paralel koalisyon 8 yıl önce Şikayet Et
    tc yide paralel koalisyonla yani chp mhp hdp ile kaosa sürükleyecekler mhp nin m si kalmadi abd ile görüsmeler yapiliyor sonumuz hayrola
    Cevapla
  • sedat 8 yıl önce Şikayet Et
    savaşa hazırlanmanın vakti zamanı geldide geçiyor uyanın millet ülkemiz üzerinde kara bulutlar geziyor
    Cevapla
  • anti Emperyalist 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcularımızdan bazıları ışid ,ösodan alacak ypgye verecek demiş ? Söylermisiniz , kobane ve telabyad da öso ile ittifak eden YPG değil midir ? Eğit donat ile ösonun ipini tutan TÜRKİYE değilmidir ? Cahil cahil yorumlar yapıyorsunuz ! Işid telabyadı vermişse şayet alıcılardan biride YPG MÜTTEFİĞİ TÜRKİYEDİR ne yazık ki.. biraz akıllı düşünelim , komplo düşüne düşüne gözümüz kör oldu... Çözüm süreci Türkiyede devam etmeli ama PKK da bitirilmeli yoksa bu ülkeyi israile ortak edecekler..
    Cevapla
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    önce işid saldırıyor ardından ABD bombalıyor sonra PYD(PKK) yerleşiyor. ne güzel oyun.
    Cevapla
  • malatya 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede taşeron kürt devleti ve ypg-pyd yahudinin truva atı hedef İslam ümmetinin daha da parçalanması İslamın son kalesinin içeriden ve dışarıdan kuşatılması. Allah c.c ın da bir planı var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti