İran'dan Mursi kararına tepki

İran, Mursi ve İhvan üyeleri hakkında verilen hapis ve idam kararlarından endişe duyduklarını açıkladı.

İran'dan Mursi kararına tepki
İran'dan Mursi kararına tepki
GİRİŞ 17.06.2015 20:14 GÜNCELLEME 17.06.2015 20:14

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerine verilen müebbet hapis ve idam cezalarından "endişe" duyduklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Afham'ın, "Özgür ve rekabet ortamında gerçekleşen seçimlerle başa gelen Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı'na idam cezası verilmesinden endişe duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

"Mısır Arap Cumhuriyeti'nin bölgedeki önemi ve rolü ile İran'ın bu ülkeyle iş birliği konusundaki net politikasına" işaret edilen açıklamada, "Mısır'ın içinde bulunduğu zorlukları çözebilmesi sadece kamuoyunun görüşüne ve seçim gibi ulusal diyalog ile siyasi uzlaşmaya dayalı tanımlanmış demokratik mekanizmalara başvurarak mümkündür" denildi.

Açıklamada ayrıca İran İslam Cumhuriyeti'nin, "ortadan kaldırma ve bastırmaya dayalı yaklaşımların, şiddet ve terör kullanımının sadece Mısır'ın zayıflaması ve bu ülkenin bölge ve dünyadaki tarihsel rolünün yeniden canlanmasının engellenmesi ile sonuçlanacağına inandığı" belirtildi.

Mısır mahkemesi, "Hapishaneler baskını" davasında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu, daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen 100 kişiye idam cezası vermişti.

Mahkeme "Casusluk" davasında ise Mursi ve Bedii'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi için müebbet h

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı