Aşırı sıcaklara rağmen yürüdüler

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi yanlıları, aşırı sıcaklara rağmen darbe karşıtı protestolarına devam etti.

Aşırı sıcaklara rağmen yürüdüler
Aşırı sıcaklara rağmen yürüdüler
GİRİŞ 19.06.2015 16:49 GÜNCELLEME 19.06.2015 16:49

Darbe karşıtı Ulusal İttifak ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) gösteri çağrıları üzerine, darbe karşıtları ülkenin çeşitli kentlerinde cuma namazının ardından gösteri düzenledi.

Başta Kahire olmak üzere Giza, Hilvan, Şarkıyye, Bahira, Minye, İskenderiye, Dimyat ve Beni Suveyf kentlerinde düzenlenen gösterilerde Mursi ve diğer İhvan üyelerine verilen idam cezaları protesto edildi.

Yürüyüşler ve insan zincirleri şeklinde gerçekleştirilen protestolarda, Mursi'ye destek mesajları verilirken, askeri yönetimin yıkılması yönünde sloganlar atıldı.

İskenderiye'nin yaklaşık 17 farklı yerinde düzenlenen gösterilerde darbe karşıtları, ülkede ramazan ayının sembolü olan "fenerler" taşıdı.

Kahire'nin doğu semtlerinden Ayn Şems ve Matariye'de düzenlenen gösterilere ise güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Göstericiler, göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfek kullanılarak dağıtıldı.

Öte yandan güvenlik güçleri muhtemel muhalif gösterileri engellemek amacıyla son günlerde, darbe karşıtlarını gözaltına almak amacıyla evlere baskınlar düzenliyor.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbenin ardından, demokrasi taraftarlarının gösterileri devam ediyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…