IŞİD Kobani'ye saldırdı

Herkesin gözü Tel Abyad ve Rakka'dayken IŞİD militanları sabaha karşı Kobani'ye saldırdı. Meydana gelen patlamada 17 kişi öldü.

GİRİŞ 25.06.2015 07:30 GÜNCELLEME 25.06.2015 14:52
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Kobani bölgesinde yaşanan çifte patlamada ve ardından çıkan çatışmalarda 17 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Kente sızan IŞİD militanlarının bomba yüklü araçlar patlattığı ve ardından şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Şanlıurfa Valiliği, saldırıları düzenleyen IŞİD militanlarının Türkiye'den Kobani'ye girdiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

IŞİD'in, Kobani’de sabahın ilk saatlerinde bomba yüklü araçlarla gerçekleştirdiği saldırılarda yaralanan yaklaşık 100 kişi Türkiye'deki devlet hastanelerine getirildi. Geçtiğimiz günlerde Kobani'ye geçen sığınmacıların arasına sızan IŞİD militanlarının bu saldırıyı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Saldırılardan önce 1000'den fazla IŞİD militanının Kobani'ye girdiği iddia edildi.

KÖYE DE SALDIRDI: 20 ÖLÜ

IŞİD gün içerisinde ise Kobani'in güneyindeki bir köye saldırı düzenledi. Saldırıda çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu 20 sivil öldürüldü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, Brakh Bootan köyündeki saldırıda 20 sivilin IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Suriyeli muhaliflere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahman, "IŞİD Türkiye sınırına yakın bölgede intihar saldırısı düzenledi. Bombalı saldırı sonrası Kobani kent merkezinde de çatışmalar yaşanıyor. Caddelerde cesetler var" dedi.

YPG UYKUDA YAKALANDI

Kobani'dekilerin sınır köylerindeki akrabalarına verdiği bilgilere göre, kente giren IŞİD militanları gece saat 03.00'ten sabahın ilk ışıklarına kadar evlerin kapılarını çalarak içeri girdi ve sessizce insanları öldürmeye başladı.

Bir Kobanili'nin akrabasıyla yaptığı telefon görüşmesinde, "Kendimizi bir eve kilitledik. Dışarı çıkan öldürülüyor" dediği öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, IŞİD militanlarının, Suriye'nin Cerablus kasabasından Kobani'ye girdiği ifade edildi.

Resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre de Kobani saldırısı Türkiye kaynaklı değil. Bunu kanıtlayan Mürşitpınar görüntüleri medya ile paylaşılacak. IŞİD mensupları Cerablus’tan saldırdı.

Güvenlik güçleri sınır hattındaki önlemlerini artırırken, silah seslerinin Türkiye tarafından duyulduğu belirtildi.

YORUMLAR 141
  • bajari72 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyeyim Allah sizi çok sevdiğiniz Işidle haşretsin!!
    Cevapla
  • Sadettin 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yapanlardan hepsini yok ol lsun
    Cevapla
  • hastürk 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun mücahidlerden.
    Cevapla
  • göktürk 8 yıl önce Şikayet Et
    unutma: kobani düşecek,hdp tbmm ye gireceğine gitsin kobaniye yardım etsin.yiyorsa....
    Cevapla
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    ben karşıyım dinin neresinde yazıyor devletin bekası için masum insanların katledilmesini desteklemek ? orda ölenlerin tamamı kürt koridoru için çabalayan pkk ypg değil ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi