ABD'den PYD'ye uyarı

ABD Büyükelçiliği, yaptığı açıklamada PYD’nin Suriye'de ele geçirdiği yerlerle ilgili olarak uyarıda bulundu.

ABD'den PYD'ye uyarı
ABD'den PYD'ye uyarı
GİRİŞ 25.06.2015 07:55 GÜNCELLEME 25.06.2015 07:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı açıklamada PYD’nin, IŞİD’ten ele geçirdiği bölgelerde Arap ve Türkmenleri kovduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Elçilik’ten yapılan açıklamada “Bölge demografisini kalıcı olarak değiştirme çabalarının karşısındayız, mültecilerin evlerine güvenli şekilde dönebilmelerini istiyoruz.” denildi.
Daha önce bu konudaki açıklamalarında konuyla ilgili 'iddia' veya 'haberler' kelimelerini kullanan büyükelçilik ilk kez doğrudan bu çabalara karşı olduklarını belirtti.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Halep’in doğusunda savaşan Türkmen gruplardan Mıntıka Şarki (Doğu bölgesi) Komutanı Zekeriya Karslı ve  Cephe Suvvar Tel Abyad Komutanı Doktor Ömer Dede,  Al Jazeera’ya yaptıkları açıklamalarda PKK'nın Suriye kolu YPG'nin silahlı kanadı PYD’nin Arap ve Türkmenleri, ele geçirdikleri bölgeleri terk etmeye zorladığını söylemişti.

“Sivilleri hedef almıyoruz”

ABD Büyükelçiliği koalisyon uçaklarının sivil heddefleri bombaladığı iddialarına ise şu yanıtı verdi;

“ABD’nin keyfi ya da kasten sivilleri hedef alan hava saldırıları düzenlediğine dair medyada çıkan haberler kesinlikle yanlıştır. Hava saldırılarımız IŞİD’i hedef almıştır, PYD dahil olmak üzere IŞİD ile savaşan çeşitli Suriyeli gruplara destek verme amaçlıdır. IŞİD hedeflerini çok katı bir süreç sonunda belirlemekteyiz, bu hedeflerin varlığı hava saldırıları öncesinde teyit edilmek zorundadır.”

"Suriye’de Kürt devleti niyetimiz yok"

Star Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, “ABD, sınırımızda bir Kürt devleti kurma sürecine liderlik mi ediyor?” sorusunu, “Hayır” diyerek yanıtladı. Bass, “Bizim böyle bir niyetimiz, tasarımız, politikamız yok. ABD bu bölgede sınırların değiştirilmesine karşıdır, aynı Avrupa ve Avrasya’da sınırların güç kullanarak değiştirilmesine karşı olduğu gibi” dedi. 
Kaynak: Al Jazeera

YORUMLAR 4
  • yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyedeki sözde kürdistan bölgelerini girip alalim o bölge insanida yerlerine yurtlarina dönsün.
    Cevapla
  • Kabuzer 8 yıl önce Şikayet Et
    Kanmayın. Savaş Hiledir.
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    yalanın vergisi yok abi
    Cevapla
  • Türk Men 8 yıl önce Şikayet Et
    Koca YALANCI
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini