DAEŞ'le mücadeleye Sünnilerle katılacak

Önümüzdeki günlerde Enbar'da DAEŞ'e karşı başlatılacak operasyona Sünni aşiretlerden de katılanlar olacak.

DAEŞ'le mücadeleye Sünnilerle katılacak
DAEŞ'le mücadeleye Sünnilerle katılacak
GİRİŞ 25.06.2015 11:17 GÜNCELLEME 25.06.2015 11:17

Iraklı Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi askeri yetkilisi Muin el-Kadimi, önümüzdeki günlerde başlatılması beklenen Enbar operasyonuna sayıları 5 bini bulan Enbarlı Sünni aşiret güçlerinin de katılacağını bildirdi.

AA'ya konuşan Kadim, "Şu an yürüttüğümüz operasyon Ramadi ve Felluce'nin abluka altına alınması operasyonudur" diyerek, "Bu saldırılarla terör örgütü DAEŞ'i sıkıştırıp onu gıda ve silahla besleyen güzergahları kapatmak istediklerini" dile getirdi.

Kadimi, zorlu bir operasyon geçirdiklerini dile getirerek, halen Enbar'a bağlı ve abluka altına alınması gereken çok sayıda bölgenin olduğuna işaret ederek, Nibaii, Seyyid Garip, İshaki, Nazım el-Taksim ve Nazım el-Tertar'da DAEŞ militanlarını abluka altına aldıktan sonra bölgeleri kurtardıklarını anımsattı.

-"Felluce'ye yaklaştık"

Kadimi, DAEŞ'in kontrolündeki Felluce'ye yaklaştıklarını anlatarak, bu kente yönelik operasyonun Enbar operasyonuyla eş zamanlı olarak başlatılacağını ve bunun için de gerekli hazırlıkları tamamlama aşamasına geldiklerini söyledi.

Bağdat'ın kuzeyinde örgüte karşı yürütülen operasyonda Haşdi Şabi ile orduya bağlı özel birliklerin yer aldığını ifade eden Kadimi, Enbar'a bağlı ve stratejik geçiş noktası olan Habbaniye bölgesindeki operasyonun ise Şii milislerle polis teşkilatI ve Sünni aşiret güçlerinin katkılarıyla devam ettiğini aktardı.

-"Sünni güçler de katılacak"

Enbarlı Sünni aşiret mensuplarının büyük Enbar operasyonuna katılacağı bilgisini veren Kadimi, "Sayıları 5 bini bulan bu gücün Enbar'ın kurtarılmasında büyük rolü olacak. Operasyonumuz Haşdi Şabi, ordu ve aşiret güçleri üçlüsüyle yakın zamanda başlayacak" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya