Hüsnü Mübarek'in binası yıkıldı

Mısır’da bir döneme damgasını vuran Mübarek'in Ulusal Demokratik Parti’sinin genel merkez binası yıkıldı.

Hüsnü Mübarek'in binası yıkıldı
Hüsnü Mübarek'in binası yıkıldı
GİRİŞ 27.06.2015 10:35 GÜNCELLEME 27.06.2015 10:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Hüsnü Mübarek’in 30 yıllık iktidarını yolsuzluklar, hileli sandıklar ve yüzde 99 gibi oy oranıyla kazanılan seçimlerle pekiştiren UDP’nin genel merkezi Kahire’den silindi. 2011’de kapatılan partinin yıkıntıları arasından eski Mübarek posterleri, seçim afişleri toplandı. Bir seçim afişinde “Gençlerin katkısı ülkemiz için önemlidir” yazıyor. Ancak ülkenin seçimle iş başına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi askeri darbeyle görevden uzaklaştıran General Abdülfettah Sisi’inin UDP binasını yıktırması Mübarek döneminin tamamen kapandığını göstermekten uzak.

İnsan Hakları Gözlemevi (HRW) , devrimden dört yıl sonra Sisi yönetiminde ülkedeki baskının Mübarek döneminden daha fazla olduğu görüşünde.  Sisi’nin emrindeki güvenlik güçlerinin ‘neredeyse tamamen dokunulmaz’ilan edildiğini belirten Tahrir’de bir dönemi kapatan muhaliflerin ‘sesinin bastırıldığı’nı vurguladı.

AFP’ye konuşan 42 yaşındaki Mısırlı memur Hani Şatiye, “Değişen bir şey yok” derken, “Ekmek, özgürlük ve sosyal adalet için ayaklandık.  Ama durum şimdi daha da kötüye gitmiş durumda” dedi. 2013’te Mursi’nin devrilme sürecinde askeri darbeye karşı çıkan 1400’ten fazla Mursi taraftarı Mısır güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

YORUMLAR 1
  • Adem 8 yıl önce Şikayet Et
    yokluk demekti zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti