Kobani'nin tamamının kontrolü yeniden YPG'de

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG'nin, Türkiye sınırındaki Suriye kenti Kobani'den IŞİD militanlarını çıkardığını duyurdu.

Kobani'nin tamamının kontrolü yeniden YPG'de
Kobani'nin tamamının kontrolü yeniden YPG'de
GİRİŞ 27.06.2015 13:45 GÜNCELLEME 27.06.2015 13:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), YPG birliklerinin IŞİD militanlarını Kobani'den temizlediğini belirterek, kentin tamamını YPG'nin kontrol ettiğini duyurdu. SOHR Başkanı Rami Abdülrahman, yaptığı açıklamada, "YPG, Kobani'deki IŞİD pozisyonlarında kontrolü geri aldı" ifadesini kullandı. 

Öte yandan, sabah saatlerinde Kobani'de bir patlama meydana geldi. İlk etapta IŞİD'in intihar saldırısı olduğu sanılan şiddetli patlama Türkiye tarafında da tedirginliğe yol açtı. 

DHA'nın haberine göre, Türkiye sınırına bir kilometre mesafedeki Kobani'nin Muştenur Mahallesi'ndeki bir binada bulunan IŞİD militanları, YPG güçleri tarafından bomba döşenerek binanın imha edilmesi ile etkisiz hale getirildi.

YPG güçlerinin bölgedeki sivilleri tahliye ettikten sonra gerçekleştirdiği öğrenilen patlama Türkiye tarafından da duyuldu. Patlama ve ardından oluşan dumanlar Türkiye tarafından görülürken, yaşanan bu gelişme sonrası sınır hattında güvenlik güçleri teyakkuz durumuna geçti.

Reuters haber ajansı da bir süre önce Kobani'nin merkezinden dumanlar yükseldiğini bildirmişti. Ajans, patlamanın nedeninin bilinmediğini belirtmişti. 

YORUMLAR 13
  • laz ali. 8 yıl önce Şikayet Et
    allah bu zalimleri helak etsin,,,
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk ypg bir alay çapulcudur. korkaktır. amerikan desteği olmaz ise bir hiçtir. Ordumuz için çerez gibidir. Ama önce bir hükumet kurulmalı. AkParti ve mhp arasında. Devlet Bahçeli bey bu aralar hiç konuşmuyorsun suriye ile ilgili. senin milliyetçi hassasiyetin nerede? tek derdin ana muhalefet olup oylarını artırmak. Yazıklar olsun...
    Cevapla
  • YÖRÜKOĞLU 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde ypg nin işid militanlarını imha ettiği gibi bomba döşeyip pkk militanlarını yok edelim,havaya uçuralım.ama yok olmaz,insan hakları var,kanun var.avrupası var,amerikası var,beyaz Türkleri var.
    Cevapla
  • demet 8 yıl önce Şikayet Et
    kobaniyi savaşarak aldık oyunu
    Cevapla
  • Zafer mi? 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şeyin farklı renkleri olan DEAŞ eli YPG'nin arasındaki bir tiyatroda YPG'nin Kobani'yi tekrar kontrole almasına zafer mi diyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü