PYD'de Fırat isyanı: Grup dağıldı!

Burkan El-Fırat güçleri’ne bağlı Rakka Devrimcileri Tugayı PYD’den yüklü miktarda para alarak bölgede etnik temizliğe başladı.

PYD'de Fırat isyanı: Grup dağıldı!
PYD'de Fırat isyanı: Grup dağıldı!
GİRİŞ 28.06.2015 12:22 GÜNCELLEME 28.06.2015 12:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Kobani ve Tel Abyad’ta PYD’ye destek veren Burkan el-Fırat dağılma sürecine girdi. Burkan’dan ayrılan 7 grup “Selam Ordusu”nu kurdu.

IŞİD'in elindeki Tel Abyad şehrini almak için PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleriyle birleşen ve Burkan El Fırat adında bir operasyon gücü oluşturan silahlı gruplar arasında anlaşmazlık çıktı. Daha önce hırsızlık ve haraç gibi olaylara adı karıştığı için Halep bölgesinden muhalif güçler tarafından sürülen ve YPG'nin IŞİD'e karşı Kobani savunmasında da bulunan Rakka Devrimcileri Tugayı'nın PYD'den yüklü miktarda para aldığı tespit edildi.

HARAÇ ALDI ETNİK TEMİZLİĞE BAŞLADI

Bu grubun aldığı para karşılığı bölgedeki Arap, Türkmen ve PYD karşıtı Kürt unsurlara yönelik etnik temizlik çalışmalarına katıldığı ve bölgeyi insansızlaştırmak için köy yakma, mahsule el koyma, hayvanları gasp etme gibi suçlara karıştığı belirlendi. Yeni Şafak'ın bölge kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Rakka Devrimcileri Komutanı Ebu İsa'nın ihanetinden sonra Burkan El Fırat isimli operasyon gücünün içinde bulunan 7 grup ayrılma kararı aldı.

İKİNCİ GÜN BAYRAK DEĞİŞTİ

15 Haziran'da Burkan El Fırat isimli operasyon gücü ile YPG militanları, ABD öncülüğündeki askeri koalisyonun hava bombardımanı desteğiyle IŞİD'i Tel Abyad'dan çıkarmıştı. Ancak kentin kontrolünden sonra ise YPG'nin Tel Abyad'da Türkmen ve Araplar'a karşı baskı uygulamaya başlayarak göçe zorladığı gündeme gelmişti. Burkan El Fırat Operasyon biriminde Rakka Süvarileri Tugayı Komutanı olan Ebu İsa, etnik yapıların Tel Abyad'dan çıkarıldığı iddialarını reddederek tüm yapıların içinde yer alacağı bir meclisin kurulacağını iddia etmişti. Tel Abyad'ın IŞİD işgalinden kurtarıldığı gün kente 3 yıldızlı Özgür Suriye bayrağı asılmış ama ertesi gün bu bayrak PYD bayrağıyla değiştirilmişti.

SELAM ORDUSU KURULDU

PYD ve Rakka Devrimcileri Tugayı'nın uygulamalarına karşı çıktığı için Burkan El Fırat'tan ayrılan, Allah Yolunda Cihad Tugayı, Rakka Eminleri Tugayı, Ahrar Tapka Tugayı, Harun Reşid Tugayı, Cundul Harameyn Tugayı, Tel Abyad Devrimcileri ve Tahrir Tugayı Ebu Hasan Zilzal komutasında “Selam Ordusu” adında yeni bir birlik kurdu. Bu tugaylar, çatışma bölgesinden 3'ü doçka olmak üzere onlarca araç ve yüklü miktarda silah alarak ayrıldı. Selam ordusunun, YPG güçlerinin insanlık dışı politikalarına karşı hamleler yapacağı ifade ediliyor.

KAYNAK: CİHAT ARPACIK - YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    oh ne güzel birilerini korkut evinden barkından toprağından cıkart.ondan sonra birilerini oraya yerleştir.
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah müslümanlarla beraber
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Wan kusura bakma bu kafayla korkuyom siz helak olacaksınız
    Cevapla
  • krdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah muslumanlara yardm etsin...suur versin.... pkk israil hdp chp faiz ve vaiz lobileri amerika almanya fransa ingiltere HEPSİNİN TEK DERDİ TURKİYE...
    Cevapla
  • wan 8 yıl önce Şikayet Et
    sen yalancısın allah sizi hellak etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
IMF'den Türkiye açıklaması