Havaalanı değil cami girişi

İsrail, Filistin'in El-Halil kentindeki İbrahim Cami'ne girmek isteyen Müslümanları birçok güvenlik aşamasından geçiriyor.

GİRİŞ 29.06.2015 12:14 GÜNCELLEME 29.06.2015 14:02

Taha Dağlı/Haber7

Hazreti İbrahim Cami, Filistin topraklarında Mescid-i Aksa’dan sonraki en kutsal mekan. Ancak El Halil kentindeki Hazreti İbrahim Cami tıpkı Mescid-i Aksa gibi işgal altında.İsrail askerleri Hz. İbrahim Caminin önündeki Şuheda caddesini Müslümanların geçişine kapattı.

Müslümanların ibadet etmek için Hazreti İbrahim camine girmeleri hiç de kolay değil. Hem önündeki caddeden geçişleri yasak, ancak arka caddelerden dolaşarak, uzunca bir yolu kat ettikten sonra camiye ulaşabiliyorlar.

Fakat bu da yetmiyor. Çünkü caminin girişinde İsrail askerleri var, 24 saat nöbet tutuyorlar ayrıca hemen caminin yanında bir de askeri karakol bulunuyor.

Namaz kılmak için camiye girecekseniz önce askerlerin kontrolünden geçmeniz gerek, bunun için önce turnikeden geçiyorsunuz. Turnikeden geçtikten sonra sizi X-Ray cihazı karşılıyor, X-Ray’de detaylı tarama yapıldıktan sonra askerler kimlik kontrolü yapıyor sonrasında ise eğer askerler izin verirse, camiye girilebiliyor.

Hazreti İbrahim Caminin yarısı sinagoga çevrildi. Cami olarak kullanılan bölüm de dini bayramlarında Yahudilere tahsis ediliyor. Hz. İbrahim Cami 1994 yılında Ramazan ayında Yahudi bir saldırganın kanlı terör saldırısına sahne olmuş ve 29 Filistinli katledilmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi