Irak güçlerinden DAEŞ'e darbe

Irak güvenlik güçleri Enbar'daki Cubbe bölgesini DAEŞ'ten geri aldı ve çatışmalarda 23 militan öldürüldü.

Irak güçlerinden DAEŞ'e darbe
Irak güçlerinden DAEŞ'e darbe
GİRİŞ 30.06.2015 15:49 GÜNCELLEME 30.06.2015 15:49

AA muhabirine konuşan Bağdadi Belediyesi Meclis Başkanı Malullah el-Ubeydi, "Emniyet güçleri, aşiret güçlerinin desteğiyle, DAEŞ'e karşı düzenlenen ani operasyonda Bağdadi'nin kuzeyindeki Cubbe bölgesini geri aldı" dedi.

Ubeydi, "Tamamı DAEŞ'in kontrolünde olan bölgenin şiddetli çatışmaların ardından geri alındığını, operasyonda 23 militanın öldüğünü, 29'unun ise yaralandığını" belirtti.

DAEŞ'in ağır kayıp verdiğini belirten Ubeydi, operasyonda Irak ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının hava saldırıları düzenlenmesinin ardından DAEŞ militanlarının kuzeydeki Enbar çölüne ve doğudaki Hit ilçesine doğru kaçtığını ifade etti.

Enbar Emniyet Müdürlüğünde görevli Yarbay Mervan ed-Duleymi, DAEŞ'in Şii milislerden oluşan Haşd-ı Şabi'nin kalesi olarak bilinen, Ramadi kentine 8 kilometre mesafedeki Madıyk bölgesine geniş çaplı saldırı düzenlediğini kaydetti.

Duleymi, DAEŞ'in amacının bu bölgeyi de alarak, merkezi terör örgütünün eline geçen Enbar'da kalan güvenlik güçlerinin kalesi konumundaki El-Habbaniyye Hava Üssü'ne ulaşmak olduğunu söyledi.

Yarbay Duleymi, "Haşd-ı Şabi milisleri saldırıya direndi. DAEŞ ve milisler arasında ağır silahların da kullanıldığı şiddetli çatışmalar oldu. DAEŞ ayrıca Haşd-ı Şabi saflarına intihar eylemcilerinin de sızmasını sağladı. Bunlardan 3'ü intihar eylemi gerçekleştirmeyi başardı. Haşd-ı ​Şabi'den ölenler ve yaralananlar oldu" diye konuştu.

DAEŞ, 17 Mayıs'ta Enbar'ın merkezi Ramadi kentini ele geçirmişti.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge birlikleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenlerken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de hava saldırılarıyla Irak güçlerine destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor