PYD, Muhalif Kürtleri de sürüyor

PYD güçleri bölgede, Türkleri, Arapları ve hatta kendi çizgilerine uygun olmayan Kürtleri bile göçe zorluyor.

PYD, Muhalif Kürtleri de sürüyor
PYD, Muhalif Kürtleri de sürüyor
GİRİŞ 01.07.2015 10:51 GÜNCELLEME 01.07.2015 13:23
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Bölgede koalisyon uçaklarının bombalarla PYD'nin önünü açtığını söyleyen Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkanı Abdülkerim Aga, “Esed de yaptığı yardımlarla bölgeyi PYD'ye bırakıyor. Esed'in PYD'ye verdiği destek geçen hafta paylaşılan Wikileaks belgeleriyle gün yüzüne çıkmıştı. Konuya ilişkin konuşan Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkanı Abdülkerim Aga ise "Bu zorunlu göç dalgasına derhal bir şeyler yapılmalıdır. Durum kötüye gidiyor bölgede yaklaşık 1 milyon Türkmen tehcire zorlandı. Bölgenin demografik yapısı değiştirilmeye çalışılarak olası bir Kürt devleti için zemin hazırlanıyor" dedi.

ESED VE AMERİKA KÜRT DEVLETİNİ KURMAK İÇİN UĞRAŞIYOR

“PYD güçleri bölgede, Türkleri, Arapları ve hatta kendi çizgilerine uygun olmayan Kürtleri bile göçe zorluyor. Kendi istedikleri tarzda bir yapı oluşturmaya çalışıyorlar” diyen Aga, bölgede dayatmanın olduğunu ve bölgenin demografik yapısının değiştirilmeye çalışıldığını ifade etti.

 Aga, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkmenler IŞİD ile işbirliği yapmakla suçlanıyor. IŞİD'e karşı çıkmadınız, ayaklanmadınız diyerek Türkmenleri sorguya tutarak göçe zorluyorlar.  Bu tavrı da koalisyon uçakları ve Esed rejimi de bombalamalarıyla destekliyor. Gereken zemin bu şekilde sağlanmaya çalışılıyor ve bölge Kürt devleti için hazırlanıyor."

ESED PYD'YLE ORTAK ÇALIŞIYOR

PYD’nin Esed rejimiyle işbirliği yaparak bölgede Türkmenleri ve Arapları tehcire zorladığını ifade eden Aga, “ Geçtiğimiz hafta Wikileaks tarafından paylaşılan belgelerde İran rejiminin, Esed'den, PKK ile işbirliği yapması isteğinin olduğunu da gördük. Bölgede açıkca görülüyor ki, PYD Suriye'de rejimle işbirliği yapıyor.  Petrol ve kaynaklar tamamen onlara terk edilmiş durumda. Suriye rejimi örgüte gereken kaynağı sağlayarak bölgede tutunmasını sağlamaya çalışıyor. Türkmenlerin de bir şekilde bölgeden sürülmesine destek oluyorlar. Rejimin bu desteğiyle 1 milyon civarında Türkmen hızlı bir şekilde farklı yerlere göç ettirildi. Türkiye devleti bu göç dalgasına acilen müdahale etmelidir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YARDIMLARIYLA YANIMIZDA OLDU

Bölge Türkmenlerine Türkiye'nin yardımlarını esirgemediğini ifade eden Aga, " Türkiye misyonu olan ve dünya adaleti için uğraşan bir ülkedir. Arap âlemi bütün bunlara sesiz kalırken, Türkiye bütün Suriye'deki Türkmenlere eşit şekilde yardım gönderdi. Türkmenler her türlü yardımlardan nasibini aldı. Türkiye sınırı açmış, insanları aç susuz bırakmamıştır. Türkiye, açık sınır kapısı politikası uygulayarak mültecileri bağrına bastı. Türkiye'nin IŞİD'e yardım etme gibi bir durumu hiç bir zaman olmamıştır. Türkiye bölge insanının üzüntüleriyle ilgileniyor, gerekli yardım malzemelerini de ellerinden geldiği kadarıyla sağlıyor. Biz bunun için Türkiye'ye minnettarız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Söz

YORUMLAR 23
  • bajari72 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun PYD.
    Cevapla
  • Kepçe 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın boş konuşmayı;alayı ermeni tohumu bunların...başka söze gerek yok
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan büyük düşman amerika
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd işidden aldığı yerlerde göçe insanları zorlamıyorsa bu gelen kürtler nerden geliyor
    Cevapla
  • çöl 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd hangi yeri işidtten temizlediyse oradaki yaşayanlar geri gittiler evlerine topraklarına kavuştular gerçekçi olun öyle tvlerde gördüklerinize duyduklarınıza inanmayın.
    Cevapla
  • osman ca 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd=pkk=hdp teröristtir, kendilerinden başkasının yaşamasına da fırsat vermezler, kobani olaylarında katledilenlerin sorumlusu demirtaş ve avanesi ile onları destekleyenlerdir.
    Cevapla
  • Ali Çelik 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gelenler nerden geliyor.O geri gidenler pyd nin işine gelen kürtlerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi