Sisi katliam yaptı! İsyan çağrısı yapıldı

Kahire’nin batısındaki 6 Ekim mahallesinde bir binayı basan güvenlik güçleri Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 9 kişiyi öldürdü.

Sisi katliam yaptı! İsyan çağrısı yapıldı
Sisi katliam yaptı! İsyan çağrısı yapıldı
GİRİŞ 02.07.2015 04:37 GÜNCELLEME 02.07.2015 04:47
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Sina Yarımadası’nda çatışmalar sürerken dün akşamüstü başkent Kahire’nin batısındaki 6 Ekim mahallesinde bir binayı basan güvenlik güçleri Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 9 kişiyi öldürdü. Toplantı sırasında düzenlendiği belirtilen baskında ölenler arasında Müslüman Kardeşler'in (İhvan) önde gelen avukatı ve eski vekil Nasser el Hafi de var. Bazı İhvan kaynakları evdekilerin Ramazan ayı kapsamında yardım kampanyası düzenlemek amacıyla toplandıklarını savundu. Emniyet kaynakları ise evdekilerin silahlı saldırı hazırlığında olduğunu, baskın için harekete geçildiği esnada ''içeriden ateş'' açıldığını iddia etti.

İHVAN'DAN İSYAN ÇAĞRISI

İhvan tarafından yapılan resmi açıklamada öldürülen kişilerin silahlı olduğu iddiası yalanlanırken Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’ye karşı ''isyan'' çağrısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Sisi’den ''cellat'' diye bahsedilen açıklamada, ''Ülkenizi, kendinizi, çocuklarınızı savunmak için isyan edin. Mısır’ı kurtarmak için (Sisi’nin) adaletsizlik ve zulmünün kalelerini yok edin... Yöneticilerimize düzenlenen saldırı Sisi’nin kurduğu yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Evinde ve ailesinin önünde öldürülmeyi kabul etmeyen mazlum ve ezilmiş kesimlerin öfkesini kontrol edemeyecek.'' denildi.

İhvan Sözcüsü Muhammed Muntasır da Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Şerefli insanların hainlerin eliyle öldürülmesi, hain ve katil Sisi'nin, Sina'daki acizliğini ve başarısızlığını avutma girişimidir'' dedi. İhvan, Mısır’da Aralık 2013’te terör örgütü ilan edilmişti.

TERÖR YASASI ONAYLANDI

Öte yandan Mısır Başbakanı Ibrahim Mahlab, dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ''Mısır gerçek bir savaşta'' dedi. Hükümet, dün ayrıca terör davalarında yargılama ve infazı hızlandıracak teröre karşı mücadele yasasını jet hızla onayladı. Yasanın teröre karşı mücadeleye ''hız ve adil caydırıcılık'' kazandıracağı ifade edildi. Yasa, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’nin onayına sunulacak.

YORUMLAR 47
  • Recep Sağlam 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunların hepsi nin belasını versin
    Cevapla
  • erdal öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    firavunluk yolunda biri si
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    ha sisi ha ışid ha pyd zihniyetleri aynı bunların
    Cevapla
  • CAN 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH seni kahretsin zalim sisi........
    Cevapla
  • Karadeniz 8 yıl önce Şikayet Et
    o koltuğa seni oturtanların taşeronluğunu yap bakalım.karanlık arka güçler Mısır'ı dinlesin.sende öldür..eyyy Müslüman kardeşlerim bunlar hep siyonistlerin dünya ticaretinin büyük bir Bölümü'nü ele geçirdiklerinden kaynaklanıyor.para ile ülkelerin yöneticilerini satın alarak o ülkelerin herşeylerine hakim oluyorlar.dünya ticareti Müslüman'ların eline geçmelidir.dünya devletleri bu Yüzden esaret Altın'dai.dünyanın doğru,Özgür nefes almadı için ,Savaşların,iç karışıklıkların bitmesi için.insanlık için ticaretin Müslüman'ların eline geçmesi Şart.onlar eline geçirdikleri devletleri uşaklaştırıyorlar .islam ise özgürleştiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi