IŞİD'le savaşa hazırlanıyorlar!

Şii Türkmen öğrenciler Irak'ın en yüksek Şii dini lideri Ayetullah Ali Sistani'nin talimatı ile IŞİD ile savaşmak için eğitime alındı.

IŞİD'le savaşa hazırlanıyorlar!
IŞİD'le savaşa hazırlanıyorlar!
GİRİŞ 02.07.2015 13:52 GÜNCELLEME 02.07.2015 13:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Okulların tatil olması ardından eğitime alınan ortaoğretim, lise ve üniversite öğrencilerine temel askeri ve savaş eğitimi veriliyor.

IŞİD'in geçen yıl Musul'u ele geçirmesi ve sünni bölgesinde ilerleyerek etkinlik elde etmesi ardından Irak'taki Şiiler'in en yüksek dini lideri Ayetullah Ali Sistani, cihat fetvası yayınladı. Ayetullah Sistani'nin fetvası ile Irak'ın güneyinde IŞİD'e karşı gönüllü Şii milislerinden oluşan Haşdi Eş Şabi birlikleri kuruldu. IŞİD ile aktif mücadele yer alan Haşdi Eş Şabi birlikleri, Şii Türkmenlerin yoğun yaşadığı Kerkük'te de örgütlendi. Kerkük'te kurulan ve bugüne kadar IŞİD terör örgütü ile çok sayıda çatışmaya giren Şii Türkmen Gönüllü Milis Kuvvetleri 16'ncı Tugay Komutanlığı halen Türkmen bölgelerinin savunmasına devam ediyor.

EĞİTİME 'YA HUSEYİN' DİYE BAŞLADILAR

IŞİD ile mücadelenin devam ettiği Irak'ta Şiilerin dini lideri Ayetullah Sistani, geçtiğimiz günlerde bir emir yayınlayarak okulların tatil olması ardından Şii öğrencilerin gönüllülük esasına bağlı olarak askeri eğitime alınmasını istedi. 

Sistani'nin talimatı ilk olarak IŞİD'in en çok ele geçirmeyi istediği kentlerden Kerkük'te uygulandı. Kerkük'te bulunan öğrenciler, Şii Türkmen Gönüllü Milis Kuvvetleri 16'ncı Tugay Komutanlığı bünyesinde gönüllü olarak eğitime başladı. Çok sayıda öğrencinin gönüllü olarak başvuru yaptığı askeri ve silahlı eğitim programına ilk olarak 3 ayrı grupta 160 kişi kabul edildi. Tazehurmatu'da bir futbol sahasında toplanan Şii Türkmen öğrenciler 'Ya Hüseyin' diye bağırarak eğitime başlarken, programın Kerkük'ün diğer ilçe ve nahiyelerinde de uygulanacağı belirtildi.

TÜRKÇE MARŞ EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ

Program kapsamında eğitime alınan öğrenciler ilk olarak içtimaya alınırken, daha sonra yanaşık düzen ve askeri yürüyüş eğitimi verildi. Askeri düzende yürüyüş yapan öğrencilerin bir ağızdan, "Vatanım, vatanım sana kurbandır canım. Vatanım vatanım sensin dinim imanım" sözlerinin yer aldığı marşını söyledi. 

Yürüyüş eğitimi ardından Kalaşnikof otomatik tüfek ile ilgili eğitim veren komutanlar, silahın sökülmesi ve takılması konularında öğrencileri teste tabi tuttu. Silah eğitiminin ardından öğrencilere tırmanma ve spor eğitimleri de verildi. 

Öğrencilerin 12-15, 16-18 ile 19 ve üstü yaş gruplarına ayrıldığını belirten yetkililer, 3 gruba da yaşlarına uygun şekilde eğitim verildiğini söyledi. 'Ensar El Haşdi Şabi' ismi verilecek olan öğrenci gruplarına 20 günlük eğitim programı uygulanacağını vurgulayan yetkililer, önceliklerinin silah eğitimi olduğunu belirtti.

"DÜŞMAN HER TARAFTAN GELSE DE YURDUMUZU SAVUNURUZ"

Irak'ın kuzeyinde bulunan Şii Türkmen liderlerden Yılmaz Neccaroğlu, öğrencilerin askeri eğitime alınmasına dair emir aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Haşdi Şabi bütün mıntıkalarımızda savaşta yardımcı olacaklara eğitim vermemizi istediler. Bizim burada eğitim merkezimiz var ve eğitime başladık. Gençler ve hocalar çok rağbet gösterdi. Şimdi yüzlerce kişi isim yazdırdı.Bir kısım devreler eğitime başladı. Bu devreler 3 yaş grubuna ayrıldı.Yaşları 12-15, 16-18 ve 19'dan yukarı olanları gruplara ayırdık. Bunlar 20 gün içinde bütün askeri ve silah eğitimlerini alacak. Öğrencilerin diğer kısımlarını da sonra eğitime alacağız. Bunların ünvanları Ensar El Haşdi Şahbi (Halk toplulukları yardımcıları)olacak. Eğitim bittikten sonra inşallah operasyonlarda göreceğiz. İhtiyaç olduğunda bize yardıma gelecekler. Bizim bölgelerimizi koruyacaklar. Ayrı bir mıntıkada Irak'ın ihtiyacı olursa orada da vatana hizmet için hazır oluruz. Eğer bir millette şehitlik olmazsa, kan verme olmazsa o millet ölü bir millettir. Bizim Türkmenler şimdi daha çok gelmeye başladılar. Bizim milletimiz kalacak ve yerlerini koruyacak. Heşdi Şahbi de şimdi Türkmen mıntıkalarında göreve başladı. Eskiden anne ve babalar çocuklarını göndermiyorlardı. Şimdi kendileri çocuklarının cepheye, savaşa gitmesini istiyor. Şimdi rakamlarımız binleri, hatta 5 bini geçti. İyi bir rağbet var. Madem ki bu fedakarlık var hiç kimse bizim yerlerimiz IŞİD'in elinde kalmasını kabul etmez. Düşman her taraftan gelse de yurdumuzu en iyi şekilde savunuruz."

"IRAK'I KORUMAYA HAZIRIZ"

Tazehurmatu'da öğrencilere eğitim veren komutanlardan Ali Yağmur Muhammed Ali, daha önce fetva verildiğinde harekete geçtiklerini belirterek, "Bu da inşallah ikinci kalkışmadır. Bunlar hepsi talebedir. Kendilerine eğitim veriyoruz. Kerkük, Teze, Beşir ve diğer Türkmen yerlerinden geliyorlar. Tatil olduğunda buraya geliyorlar ve biz onlara eğitim veriyoruz. Maneviyatları çok yüksektir" dedi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • kimyaser 8 yıl önce Şikayet Et
    Savasa gitdileri icin bir nesil gene cahil büyüyor,egitimden uzak.
    Cevapla
  • EYUP 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcınız olsun.İnşallah
    Cevapla
  • Aristokrat 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Şiiler abd Irak işgal ettiğinde bu kadar savasiyorlarmiydi abd askerin önünde müslüman ödürüyorlardi.bu rafizilere bakmayın abd havadan saldırmaya kaçacak delik ararlar.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    kopartır ırakta asker mi kalmadıda lise ögrenci savasa hazırlanıyor bekleyin Allah swt nın vaadi yakındır not:ışıd cı degilim ama bu iman ile küfrün savaşı bagdata bi sorun bakalım bir tane sünni ayak basabilrmi o şehre ismi ömer ebubekr oldugu icin kac tane müslümanı katlettiler bu şiiler
    Cevapla
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    Yolunuz açık olsun. Çağdaş Yezid ve Haricilere karşı Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • cevap 8 yıl önce Şikayet Et
    ey cahil hakan muta dami ingiliz ajaniymis?
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Cevap veren kardeş Ehli Sünnet müslüman olarak sizin İsrail kaynaklı iftiralarınızdan utanç duyuyorum.Şianın birçok alimi Sahabiler hakkında ileri konuşanların İngiliz ajanı olduğunu ilan etmişken halen paralel medyasının başlattığı iftiralarla hareket etmenize el insaf diyorum.EhliSünnet-Şia kardeşliği olmadan Filistini kurtaramayız.
    Cevapla
  • cevap 8 yıl önce Şikayet Et
    ey cahil Allah hz.ayseye iftira atana islama muta sokana yardim edermi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri