Halep operasyonu başladı

Suriye'de 4 yılı aşkın bir süredir Esed rejimiyle savaşan muhalifler, Halep'in fethi için beklenen operasyonu başlattı.

GİRİŞ 03.07.2015 11:25 GÜNCELLEME 08.08.2015 10:59
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Şehirde yoğun çatışmaların ardından çok sayıda askeri kontrol noktasını ele geçiren muhalifler, rejimin ağır zayiatlar verdiğini belirterek, stratejik noktaları ele geçirdiklerini duyurdu.

KONTROL NOKTALARI ELE GEÇİRİLDİ

Muhalifler, "Halep'in fethi operasyonu"nu başlattı. Daha önce İdlib'i fethetmek için ortak bir çatı altında toplanan muhalifler bu defa Halep için harekete geçti. Muhalifler, operasyon kapsamında Suriye'nin Halep kentinde stratejik öneme sahip çok sayıda askeri kontrol noktasını ele geçirdi.

Kentin kuzeyinde yer alan ve hava istihbarat binalarının yakınlarındaki Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'ndeki Esed güçlerine mutfak tüpünden yapılmış "cehennem" adı verilen havan topu ve doçkalarla saldırı düzenlendi.

Halep'in fethi için ortak ordu kuruldu

SU DEPOLARI VE ASKERİ NOKTALAR ELE GEÇİRİLDİ

Muhalif güçler, yoğun çatışmaların ardından Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nde stratejik öneme sahip su depoları ve çevresinde birçok askeri kontrol noktasında denetim sağladı.
"Halep'in Fethi Operasyon Merkezi"nden yönetilen silahlı muhalif gruplar, kentin Halidiye, Eşrefiye, Raşidin ve Topçu Okulu çevresinde bulunan rejim güçlerinin karargah ve askeri noktalarına da saldırı düzenledi.

Halep'in fethi için ortak ordu kuruldu

AHRARU'Ş ŞAM VE NUSRA DA KATILDI

Muhalif güçlerin komutanlarından Raid Yasir Abdurrahman, Halep'in Fethi operasyonuna Ahraru'ş Şam, Ensaru'l Muhacirin, Şam Cephesi ve Nusra Cephesi gibi grupların katıldığını belirterek "Muhalif birlikler, rejim güçlerine Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nde, Halidiye ve Raşidin bölgesi gibi birçok cephede saldırı başlattı. Rejim güçleri Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nde ağır zayiat verdi" dedi.

Halep'in fethi için ortak ordu kuruldu

ESED'İN TANKLARI İMHA EDİLDİ

Abdurrrahman, muhaliflerin hedefinin kentin kontrolünü ele geçirerek Halep'i özgürleştirmek olduğunu vurgulayarak, "Allah'tan bize kentin tümünün fethini nasip etmesini diliyoruz. Muhalifler, Halep'te Esed güçlerine ait bir tankla çok sayıda askeri aracı imha etti" şeklinde konuştu. Cemiyetu'z Zehra Mahallesi, olayların başladığı 2011 Mart'ından bu yana Esed güçlerinin üs olarak kullandığı ve korunaklılığı sebebiyle rejim açısından stratejik öneme sahip bölgeler arasında yer alıyor.

Halep'in fethi için ortak ordu kuruldu

YORUMLAR 78
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Muhalifler önce Halep'i fetheder. Ama muhalifler tek bir blok değildir. Bir muhalifler koalisyonudur. Sonra aralarında bir anlaşmazlık çıkar. Onlarca yıl birbirleri ile "kahrolsun israil" diye çatışırlar. Bu böyle yıllarca devam eder. Sonra güneydeki devlet ve onun hamisi devletler ortadoğu ya barış getirme bahanesi ile çökerler buraya. Al sana büyük İsrail...
    Cevapla
  • Skywolf 8 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Halebin fethi zor ve karmaşık, muhalifler ne zaman bir atağa kalksa, kuzeyden yani arkadan Işid tarafından hançerlendiler.Işid ve rejim kentte 280 km lik bir direk sınır hattına sahip olmasına rağmen çatışma yaşanmıyor.Bu yüzden muhalifler ilk Işid tarafını sağlama almaya çalıştı.Ancak Işid orayı takviye etti ve muhalifler orada geriledi.Muhalifler, rejimin elinde kalan Halebe giden tek yol olan Itriyah-Safirah hattını da almaya çalıştı.Ancak Işid o yolun bekçiliğini yapar gibi oradan da muhaliflere saldırıyor
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    en çok zoruma giden ne biliyormusununuz bu katil tecevüzcülerin allahu ekber allahu ekberrrr demesine bomba batlıyor allahukeber insanlarını kafasını kesiylar allahuekber hırsızlık yapıyorlar allahuekber kadın pazarlıyorlar allahuekber futbol sloganı yapmışlar ulan doğru dürüst allahuekberci olsanız insan öldürmezsiniz tüm dünyaya allahuekbercilerin ne olduğunu gösteriyorsunuz bizim mal cahil müslümanlarda sirf sizin allahuekberinize inanıp size kardeşelrim diyor allah sizi çarpın emi müslümanlığı kötülemekten başka ne işe yarıyrosunuz
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sen nerden biliyorsun bu adamların katil vs olduğunu? her sarıklıyı hoca, her sakallıyı daeş çi sanan zihniyet? Bunlar Müslüman direnişçiler, DAEŞ gibi itrail projesi değiller. Daha çok zoruna gidecek. Esed bu yorumu yazan fıtrattaki adamların niye hiç zoruna gitmez misal?
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman Suriye'nin ve ümmetin fedakar evlatları olan mühalifler Esad'a karşı hamle yapsa, Üstinlük sağlamay başlasa halkı zalimden kurtarmaya çalışsa senin gibi medya fareleri,kalkıp eleştirip Esad kafirine karşı yapılan bu onurlu mücadeleyi karalamaya müslümanların aklını karıştırmaya çalışıyorsunuz. Eğer müslümansan yerinde oturup eleştirmekten utanmıyor musun eğer müslüman değilsen bir şebbiha isen zaten diyecek laf yok,bu ümmetin evlatları senin gibilere mermileri ile cevap veriyorlar.
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    benimde zoruma senin gibi abd uşiaklarının teslimiyetçi görüntü vermesi zoruma gidiyor
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    bi sen biliyon zaten zoruna gidiyormuş beyefendinin
    Cevapla
  • He Gardaş He 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar evinde otursun hiç birşey yapmasın koyun gibi hemi gardaş.. Zalimler belki bize acır birazda daha az müslüman kanı içerler..
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    daes isid esiddir israil bunu böyle bilesiniz
    Cevapla
  • Omar 8 yıl önce Şikayet Et
    Operasyona Türkmen Sultan Murat Tugaylarıda katıldı. Allah mücahitlere Fetihler nasip etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı