Mescid-i Aksa'da izdiham

İsrail'in, Mescidi Aksa'da cuma kılabilmek için Filistinlilere "izin belgesi şartı" getirmesi, kontrol noktalarında izdihama yol açtı.

Mescid-i Aksa'da izdiham
Mescid-i Aksa'da izdiham
GİRİŞ 03.07.2015 11:25 GÜNCELLEME 03.07.2015 11:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Batı Şeria'dan gelen 40 yaş altı Filistinlilere ramazan ayı boyunca cuma günleri Kudüs'e giriş izni vermeyeceğini duyuran İsrail yönetiminin, önceki gün 16 ile 30 yaş arasındaki kadınlar ve 30 ile 50 yaş arasındaki erkeklere cuma günleri Mescid-i Aksa'da namaz kılabilmeleri için izin belgesi şartı getirmesi tepkiyle karşılandı.

Mescidi Aksa'da namaz kılabilmek için Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktasına gelen 42 yaşındaki Selam Cuma, "İsrail yönetimi, 40 yaş üstündekilere ramazan ayı boyunca cuma günleri Kudüs'e giriş izni vereceğini duyurmuştu. Bugün ise 50 yaş altındakilerin girişine izin vermiyor" ifadelerini kullandı.

Cuma, "İşgal yönetimi, silah gücüyle Kudüs'e girişimizi engelliyor, bir yandan da kolaylık sağladığını iddia ediyor" dedi.

Kadınlar tarafında bekleyen 39 yaşındaki Nihaye Abdulkerim ise İsrail askerlerinin kendilerini çok sıkı biçimde aradıklarını vurgulayarak, "İşgalcilerin siyaseti işte bu" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • bakay 8 yıl önce Şikayet Et
    silahlar altında büyüyen nesiller:( çok üzülüyorum çocukların bu hallerine. Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ah ah bize kurt türk savasi vermisler biz obunlan meskul olalim isid hamas bilmem kim biz közümüz kör olmus yanimizdaki ülkeler ibredlik ama anlayana oruc tutuyorlar niye acin halinden anlamak icin bu kafaylan cok indanimiz ölecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı