BBC 'DAEŞ' kararını verdi! Sonunda geri adım attı

DEAŞ için "İslam Devleti" ifadesini kullanmaması talep edilen BBC talepleri reddetti ancak sonradan geri adım attı.

BBC 'DAEŞ' kararını verdi! Sonunda geri adım attı
BBC 'DAEŞ' kararını verdi! Sonunda geri adım attı
GİRİŞ 04.07.2015 23:22 GÜNCELLEME 04.07.2015 23:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İngiliz yayın kurumu BBC, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın DAEŞ için "İslam devleti" ifadesinin kullanılmaması çağrısını reddetti; ancak onun yerine "Sözde İslam Devleti" ifadesini kullanacağını açıkladı. Cameron bu hafta yaptığı bir açıklamada, BBC'nin haberlerinde DAEŞ için "İslam devleti" ifadesi kullanmasını eleştirerek, "Çünkü bu İslam devleti değildir, korkunç ve barbar bir rejimdir" demişti.

İngiltere Başbakanı'nın çağrısının ardından, 120 milletvekili de BBC'ye bir mektup göndererek, "İslam devleti" ifadesini kullanmaması gerektiğini çünkü "bunun gereksiz yere aşırıcılara itibar sağlamak anlamına geldiğini" bildirdi. Muhafazakar Partili milletvekili Rehman Christi'nin liderliğindeki 120 parlamenter, BBC'den "İslam devleti" yerine DAEŞ ifadesini kullanmasını istedi. Mektuba, İngiltere Başbakanı Cameron'ın yanı sıra, Londra Belediye Başkanı ve Muhafazakar Parti milletvekili Boris Johnson ve İskoç Ulusal Partisi (SNP) milletvekili ve partinin eski lideri Alex Salmond da imza koydu.

''SÖZDE İSLAM DEVLETİ'' DİYECEK

BBC Genel Müdürü Tony Hall çağrılara cevaben kaleme aldığı makalede, "BBC bir grubu ya da kuruluşu tanımlarken, o grubun kendini nasıl tanımladığını esas almaktadır. Sadece 'İslam devleti' ifadesi kullanmanın böyle bir devletin varolduğu anlamına geleceğinin ve bunun yanıltıcı olduğunun farkındayız. Biz de bundan sonra 'sözde İslam devleti' ifadesini kullanacağız" diye yazdı.

Hall ayrıca, DAEŞ ifadesini kullanmanın bu örgüte destek verildiği algısına neden olabileceğini ve BBC'nin tarafsızlığına aykırı olduğunu" savundu. İngiliz basını, BBC Genel Müdürü Hall'un kurumun konuyla ilgili terminolojisi hakkında bu ay milletvekillerinin sorularını yanıtlamaya çağrılabileceğini bildiriyor.

YORUMLAR 7
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyon sen?
    Cevapla
  • Antonio 8 yıl önce Şikayet Et
    İslam devleti değil israil devleti uygundur.
    Cevapla
  • Müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkes biliyor ki orası İslam devleti.Ancak kimseyi uyandırmak istemiyorlar...O yüzden farklı isimler kullanılıyor
    Cevapla
  • yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman adlı yorumcuya.İşte IŞİD kafası böyle çalışıyor. Modern hariciler. Çünkü eski hariciler asla yalan söylemez takvaya önem verirlerdi ya siz? Daha dün nusret cephesi suriye halkına iftar verirken camide bomba patladı. Kim olabilir. Tabi ki müslümanlara intihar saldırısı yapmayı seven birileri yani IŞİD. İsrail ve batının taşeronu. İslam ve hilafet kavramlarını kullanıyor olmanız sizi bu kavramların hamisi yapmaz. Sizi bu kavramların hırsızı ve yalancısı yapar.
    Cevapla
  • son osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    senin islam devleti dediğin adamlar daha dün israilden filistini savunan hamas'ı tehdit etti bumu islam devletiniz sizin.sende gitde israile yardım et biraz.
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Suçsuz insanları öldürmek İslamın neresinde var. oradakiler insan bile değil. oraya özenen benzer yapıdaki insan görünümlü mahlukatın oraya gitmesi herkes için daha iyi.
    Cevapla
  • met 8 yıl önce Şikayet Et
    böyle düşünüyosan git oraya sende katıl , böylece bizde bu ülkede senin gibi kafasızlardan kurtulmuş oluruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...