DAEŞ'te ortalık karıştı! Bağdadi darbeyi vurdu

DAEŞ lideri Bağdadi, kendisine karşı ''darbe'' girişiminde bulunan 13 üst düzey ismi idam ettirdi.

DAEŞ'te ortalık karıştı! Bağdadi darbeyi vurdu
DAEŞ'te ortalık karıştı! Bağdadi darbeyi vurdu
GİRİŞ 05.07.2015 04:42 GÜNCELLEME 05.07.2015 04:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Örgüt içinde özellikle savaş stratejisiyle ilgili ciddi tartışmalar yaşandığı ortaya çıktı
 
Ortadoğu'yu kana bulayan terör örgütü DAEŞ, kendi içinde de ciddi bir ayrışma ve hesaplaşma sürecine girdi. Arap basınına yansıyan haberlere göre, özellikle savaş stratejisi, ele geçirilen yerlerin yönetimi ve Arap ülkelerinde düzenlenen intihar saldırılarıyla ilgili örgütün yönetim kadrosu içinde şiddetli görüş ayrılıkları yaşanıyor. Arabi el Cedid gazetesi, 'Halife' Ebubekir Bağdadi'ye muhalif olan bir ekibin darbe girişiminde bulunduğunu yazdı. Haberini, örgütle yakın işbirliği içindeki Suriyeli ve Iraklı tüccarlara dayandıran gazete, darbe girişiminin Bağdadi tarafından haber alındığını, hepsi de örgüt içinde üst düzey yönetici olan 13 kişinin idam edildiğini kaydetti.

Gazetenin aktardıklarına göre, darbe girişimi 10-13 Haziran arasında, DAEŞ'in merkezi Rakka'nın güneyinde yaşandı. Kırsal bir alanda, Bağdadi'nin kullanacağı güzergâha bomba düzenekleri yerleştiren muhalif ekip, bir muhbirin suikast girişimini haber vermesiyle deşifre oldu. Bağdadi'nin bizzat yönettiği bir duruşma sonunda idama mahkum edilen suikastçılardan 13'ü kurşuna dizildi, onları destekleyenler de hapsedildi.
 
ELEŞTİRİLERE SALDIRIYLA CEVAP
 
Bağdadi'yi devirmeye çalışan ekipte Suriye, Irak, Afganistan, SuudiArabistan, Libya ve Yemen'den isimlerin bulunduğu kaydedildi. Arabi el Cedid gazetesi, istihbarat uzmanlarının görüşlerine de başvurarak, DAEŞ içinde, halifeliğe Iraklıların yerine Suriyelilerin daha layık olduğunu savunan bir ekibin yer aldığını yazdı. Haberdeki dikkat çekici bir ayrıntı da, geçtiğimiz hafta Kuveyt'teki Şii Cafer Sadık Camisi'ne düzenlenen intihar saldırısıyla ilgiliydi. Gazete, saldırının, kendisini eleştirenlere güçlü bir cevap olsun diye bizzat Bağdadi tarafından planlandığını belirtti.
 
DAEŞ MİLİTANLARIYLA EVLENDİRİLMİŞLER
 
İngiliz lise öğrencisi Şamima Begüm (15), Amira Abese (15) ve Kadiza Sultan'ın (16) yeni görüntüleri ortaya çıktı. İngiliz Telegraph gazetesindeki fotoğraflarda şubat ayında Türkiye üzerinden Suriye'ye kaçtıkları saptanan kızlar DAEŞ'in merkezi olan Rakka'da görüldü. Guardian gazetesindeki haberde ise kızlardan ikisinin DAEŞ militanlarıyla evlendirildikleri belirtildi. Aileleri İngiliz hükümetini, kızların DAEŞ'e katılmak için yola çıkmalarını engelleyememekle suçlamıştı. 

YORUMLAR 4
  • daeş 8 yıl önce Şikayet Et
    daeş ingiliz,abd ve israil ürünüdür
    Cevapla
  • şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlere(kara kaşları için) devlet vaat eden bu İngiltere hem bizi daişe destek vermekle suçluyor ama sanki olaylar Londra sokaklarından gerçekleşiyormuş gibi her şeyden de haberi var
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    hani bağdadi ölmüştü başka bir haberdede felçti kıpırdayamaz şekilde ağır yaralıydı artık bu haberlerin hiç birine inanmıyorum.
    Cevapla
  • ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu eski görüntüyle?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu