İsrail'in Esed'i kurtarma planı

İsrail'de bazı üst düzey askeri yetkililer, Esed'in düşüşünü engellemek için Netanyahu hükümetine baskı yapıyor.

İsrail'in Esed'i kurtarma planı
İsrail'in Esed'i kurtarma planı
GİRİŞ 06.07.2015 15:14 GÜNCELLEME 06.07.2015 15:14
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İsrailli generallerin Suriye'de 4 yılı aşkın bir süredir kendi halkını katleden Beşşar Esed ve rejiminin düşmemesi için Binyamin Netanyahu hükümetine bazı tekliflerde bulundukları belirtildi.

"Esed düşerse İsrail biter"

Generallerin Netanyahu hükümetine yaptıkları Esed baskısı Siyonizmi savunan gazete köşelerinde de yer aldı. İsrail ordusunda ve MOSSAD'da yıllarca çalışan general "Esed rejimini kurtarmak zorundayız" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, "Esed rejiminin düşmesi demek, Suriye'nin kara deliğe dönüşmesi demektir. Esed rejimi düşerse, Suriye'de ve çevresindeki tüm ülkelerde Yahudi düşmanlığı hat safhaya ulaşacak. Bu kaçınılmaz bir son" ifadelerini kullandı.

Haaretz gazetesinde yayınlanan bir başka yazıda ise, "Suriye rejimi, bölgedeki İsrail düşmanlarını kontrol altına almayı başarabilen bir irade. Eğer Esed rejimi düşerse, buradaki radikal yapılar İsrail'i yok etmek için ellerinden geleni yapacaklar" şeklinde ifadeler yer aldı.

"İsrail İran'la Hizbullah'ı gözardı etmeli"

İsrail'in Esed'in İran ve Hizbullah ile olan ittifakını gözardı etmesi gerektiğini savunan General Tsafrir, "İsrail doğrudan ya da dolaylı olarak Esed'e silah yardımı yapması gerekiyor" dedi.

"İsrail'in tek garantisi Esed rejimi"

İsrailli gazeteci Jacky Hugi, Monitor'de kaleme aldığı "İsrail Esed'in arkasında durmalı" başlıklı yazıda ise Esed rejiminin İsrail'in varlığını garanti altına aldığını ifade ederek, "İsrail'in tek garantisi Esed rejimidir. Bu nedenle İsrail'in Esed rejimine destek olması şart" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 21
  • EYUP 8 yıl önce Şikayet Et
    Zalim Esedi savunanların ,gerçek yüzü,kimlerle işbirliği yapıyolar
    Cevapla
  • Beto 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki en korkak adam ! Korkak yasar korkak ölür ve tekrar dirildikten sonra.....
    Cevapla
  • süzer başaran 8 yıl önce Şikayet Et
    Esad düşerse,iran bunun hesabını israile soracaktır.İsrail irandan korkusuna tabiki esadın düşmesini istemez.İran esad düşerse,israil için tehlikeli ortamlar oluştururuz dedi. İranın israili tehdit etmesi anlaşılan beyağı bi içlerine işlemiş.
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir gazetenin yorumu önemli değil.İsrailin resmi politikası önemli.Şu anda İsrail Golanda Suriyede yaralanan muhalifleri tedavi ediyor ve bu sayı şimdiden 1600 sayısını buldu.Ayrıca Suud kanalıyla muhaliflerin İsrail temasları devam ediyor.İsrail ezeli düşmanları(örneğin HAMAS) için Suriyeli muhalifleri tercih ediyor.Bu konuyu iyi araştırın.
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Dediğiniz doğrudur.Resmi politika bu yöndedir.Diğerleri irandan çok çekiniyorlar.Esad düşerse başlarına gelecekleri biliyorlar.
    Cevapla
  • Refik 8 yıl önce Şikayet Et
    Esedin düsmesini israil-Amerika-Rusya-İngiltere-istemiyor elbet. Mısır tecrübesi ortada.. Ortadoğuda ancak diktatörler kalırsa israil rahat eder. Seçim meçim olursa israilin ozaman paçaları tutuşuyor. Mursinin başına gelenler ortada. Tayyip Erdoğanımızı da ortadan kaldıracaklar ama güçleri yetmiyor şimdilik.
    Cevapla
  • Milli Görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    tam tersi İsrail-Amerka-İngiltere Esadın düşmesi için yoğun çaba harcıyorlar.İsrail muhalilfleri tedavi ediyor..muhaliflerin silahlarına bak hepsi amerikan yapımı..Esad emperyalizme karşı savaşıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...