İran’ın nükleer müzakerelerinde son tarih yarın

İran’ın P5+1 ülkeleriyle yürüttüğü nükleer müzakere görüşmelerinde son tarih 7 Temmuz... 11 gündür devam eden yoğun görüşmeler sürüyor.

İran’ın nükleer müzakerelerinde son tarih yarın
İran’ın nükleer müzakerelerinde son tarih yarın
GİRİŞ 06.07.2015 17:23 GÜNCELLEME 06.07.2015 17:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Fransa Dışişleri Bakanı Laurant Fabius, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, bugün Viyana’da İran’ın nükleer müzakerleri kapsamında yeniden bir araya geldi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, otele gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, müzakerelerde çok önemli noktaya geldiklerini belirterek, “Son birkaç günde müzakerelerde yeni gelişmeler kaydedildi. Fakat halen bazı sorunlar var. Biz kabul edilebilir çözümlerin bulunacağına ve geniş kapsamlı bir anlaşmaya varılacağına inanıyoruz. Özellikle ABD ve İran’ın mümkün olduğunca çabuk bir şekilde son kararı vereceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İngilitre Dışişleri Bakanı Philip Hammond, gazetecilere açıklama yapmadan otele geçti. Bakanların, müzakerelerde gelinen noktayı gözden geçirmeleri bekleniyor.

P5+1 grubu ile İran arasında yürütülen müzakere takvimi yarın sona eriyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Tarık ATAERDAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok ciddi bir toplanti olmalı...
    Cevapla
  • Tarık ATAERDAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok ciddi bir toplanti olmalı...
    Cevapla
  • süzer başaran 8 yıl önce Şikayet Et
    İran sizlere boyun eğmez.
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    iran abd zaten dostlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!