DAEŞ'e darbe üstüne darbe

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in Suriye'deki hedeflerine yönelik hava saldırıları devam ediyor.

DAEŞ'e darbe üstüne darbe
DAEŞ'e darbe üstüne darbe
GİRİŞ 07.07.2015 03:31 GÜNCELLEME 07.07.2015 03:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamada, ABD'nin öncülüğündeki koalisyonun savaş uçaklarıyla 5 Temmuz'da Suriye'de DAEŞ hedeflerine 8 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Haseke yakınlarında yapılan 5 saldırıda DAEŞ'in taktiksel üniteleri hedef alınırken, örgütün taşıtları ile binalarının kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi.

İki hava saldırısının gerçekleştirildiği Kobani yakınlarında yine örgütün taktiksel ünitesi ve muharebe mevzileri nişanlanırken, tek saldırının yapıldığı Rakka'da ise terörist grubun silahlı personel taşıyıcısı imha edildi.

Açıklamada ayrıca, koalisyon güçlerinin Halep yakınlarında Horasan Grubu'na yönelik de bir hava saldırısı yaptığı bilgisine yer verildi. ABD'ye dışarıdan saldırı planlamalarıyla bilinen grubun taktiksel ünitesi ve bir aracının kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi.

Irak'ta ise DAEŞ hedeflerine aynı gün içinde 11 hava saldırısının düzenlendiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • yigido 8 yıl önce Şikayet Et
    Gevşek ler ygp ye lafatmayin carpilirsini türkçe diye bişey yok bunu alayım kuyun o boş kafanıza ypg kim ne mal oldunu biliyor işini ypg kuvduk lari hepsi deil meilli
    Cevapla
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunralın haklndan anca pyd ypg gelil nelde türkmen nerde arapral hepside bilbilinden farklyok korkak
    Cevapla
  • Mithat 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu iş israilin ve de kürtlerin işine yarıyor. İlk başta seviniyorduk zalim daeşten bölge halkı kurtuluyor diye ama esas zalimlik daeşin yok edildiği boşalttığı bölgelerdeki türkmen ve arap halkın göçe zorlanarak öldürülerek yerine kürtlerin yerleştirilmesiyle başladığını ancak şimdi görebiliyoruz. Bu kürt unsurlar da dindar falan değil ateist sünnetsiz pkk lılar siyonizme hizmet edenler. Yani gönderilen daeş sapkın ama getirilen de münafık olan türkmen ailelere oluyor şu mübarek ramazanda. Ya Rab oyunlarını boz kahreyle siyonistleri ve uşaklarını.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz