Koalisyon IŞİD'i vurdu: 37 ölü

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye’de Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İsa beldesi ve civarında YPG ile çatışan IŞİD güçlerini vurdu.

Koalisyon IŞİD'i vurdu: 37 ölü
Koalisyon IŞİD'i vurdu: 37 ölü
GİRİŞ 07.07.2015 09:04 GÜNCELLEME 07.07.2015 09:04

IŞİD, haber kaynağı olarak kullandığı Amak dergisinde, Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İsa beldesini ve Şerkrak köyünü ele geçirdiğini duyurdu. Bölgedeki aktivistlerden Ahmed Ebu Faruk, Burkan El Fırat destekli YPG güçleri ile IŞİD arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ifade etti. Anadolu Ajansı’na konuşan Faruk, "IŞİD yoğun çatışmalar sonrasında Ayn İsa beldesinin denetimini PYD ve diğer muhalif Arap güçlerin elinden aldı" dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Ayn İsa da dahil olmak üzere Rakka'nın kuzeyindeki IŞİD hedeflerini vurdu. Suriy eİnsan Hakları Gözlemevi, koalisyonun YPG ile çatışan IŞİD hedeflerine yönelik hava bombardımanlarında 37 IŞİD üyesinin öldüğünü duyurdu. 

‘IŞİD ele geçirdi, çabalarımız sürüyor’

YPG basın sözcüsü Redur Halil ise, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, IŞİD'in Ayn İssa'da ilerleme kaydettiğini doğrulayarak, beldeyi geri almaya yönelik çabalarının devam devam ettiğini söyledi.

Halil, YPG'nin Kobani (Ayn El Arab) ilçesinin güneyinde yer alan Sirrin beldesi ve çevresinde IŞİD'e karşı büyük ilerleme kaydettiğini savundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü