Putin ve Obama hala ayrı düşünüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Obama, Esed konusunda hala ayrı düşünüyor.

Putin ve Obama hala ayrı düşünüyor
Putin ve Obama hala ayrı düşünüyor
GİRİŞ 07.07.2015 15:43 GÜNCELLEME 07.07.2015 15:43

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı Dimitri Peskov, ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın Putin'e, "Suriye'de istikrarın sağlanmasının tek yolu Beşşar Esed olmadan yeni bir hükümetin kurulması" dediğini belirtti.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin ve Obama arasında 26 Haziran'da yapılan telefon görüşmesini hatırlattı ve bu görüşmede Obama'nın, "Suriye'de istikrarın sağlanmasının tek yolu Esed'siz yeni bir hükümetin kurulmasıdır" görüşünü dile getirdiğini kaydetti.

Rusya'nın bu konudaki tutumunu herkesin bildiğini vurgulayan Peskov, Putin'in Obama'ya, "Esed yasal yollardan seçilmiş devlet başkanıdır. Kimsenin ondan istifa etmesini talep etme hakkı bulunmuyor" şeklinde yanıt verdiğini bildirdi.

Putin'in gündeminde Obama ile yeni bir görüşme olmadığını söyleyen Peskov, hem ABD Başkanı hem de Almanya Başbakanı Angela Merkel'le Yunanistan'daki krizin görüşülmesinin planlanmadığını ifade etti.

Öte yandan Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad da bir açıklama yaparak, Moskova'da üçüncü Suriye görüşmelerinin yapılacağını belirtti. Görüşmenin tarihinin BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın programına bağlı olduğu kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri