Alimler Birliği'nden DAEŞ çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Irak'ta DAEŞ'le mücadeleye katılan taraflara, sivillere zarar vermemeleri çağrısında bulundu.

Alimler Birliği'nden DAEŞ çağrısı
Alimler Birliği'nden DAEŞ çağrısı
GİRİŞ 08.07.2015 19:28 GÜNCELLEME 08.07.2015 19:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Irak ordusu, Şii milislerden oluşan Haşd-ı Şa'bi ve ABD öncülüğündeki koalisyonun "aralıksız devam eden saldırıları" nedeniyle Irak halkının özellikle de Felluce ve Enbar sakinlerinin yaşadığı trajik durumun "derin endişeyle" takip edildiği belirtildi.

Saldırılarda "hiçbir suçu ve günahı olmayan" Sünnilerinden onlarca sivilin öldüğü veya yaralandığına değinilen açıklamada, "Bu kişiler, saldırılar nedeniyle kentlerden ayrılmak isteyenlere dahi izin vermeyen DAEŞ terörü ve hava saldırıları arasında kurban oluyor" denildi.

Irak ordusu, Haşd-ı Şa'bi ve ABD öncülüğündeki koalisyonun "sapkın DAEŞ"e yönelik saldırılarında onlarca sivilin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasının "bir patlamaya yol açabileceği" uyarısında bulunulan açıklamada, Irak hükümetine, Sünnilere "ülkelerini savunma konusunda" gerçek işbirliği yapma imkanı sağlama ve onurlu vatandaşlık için tüm haklarını verme çağrısı yapıldı.

"Sivillerin can güvenliği sağlansın"

Halkın can güvenliğinin sağlanmasının önemine vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkeye yeni bir fitnenin girmemesi için DAEŞ'le mücadeleye katılan taraflardan sivillerin, özellikle de kadın, çocuk ve yaşlıların hedef alınmamasını talep ediyoruz. Irak hükümetini ve uluslararası toplumu, Irak'a ve Iraklılara gelebilecek fitnelerden korunmasını istiyoruz. Tüm Iraklıların ve özellikle de en çok ölüme maruz kalan Sünnilerin can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz."

Meclisteki "Sünni blok", Irak hava kuvvetlerini Felluce ve Enbar'da sivil yerleşim yerlerine varil bombası atmakla suçlamıştı.

Irak hükümeti ise siyasilerin "Irak savaş uçaklarının sivillerin yaşadığı DAEŞ'in kontrolü altındaki bölgelere rastgele hava saldırısı düzenlendiği" yönündeki iddiaları reddetmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi'nin başkanlığındaki Irak Ulusal Koalisyonu ise Felluce'de ramazan ayı içerisinde güvenlik güçlerinin düzenlediği saldırılarda 90 kişinin öldüğünü, 100 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

YORUMLAR 4
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ya allah askina bunun neresi alim
    Cevapla
  • Şeho 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam deaşa laf edemez sünnilere göre deaşın yaptığı her şey normal tabiki laf demez sünni alim !!
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    daes e bir sozu yok mu bu alimin galiba?!!!!!
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    okuman yazman varsa bir daha oku haberi!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'