Kurtarma hamlesi: Kritik operasyon başladı!

Irak güvenlik güçleri, Enbar'ı kurtarmak için IŞİD’e yönelik operasyona başladı.

Kurtarma hamlesi: Kritik operasyon başladı!
Kurtarma hamlesi: Kritik operasyon başladı!
GİRİŞ 13.07.2015 12:14 GÜNCELLEME 13.07.2015 12:14

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yahya Resul, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, operasyonun bu sabah saat 05.00'de başladığını duyurdu.

Yahya Resul, "Ordu, Haşdi Şabi, özel birlikler, polis teşkilatı ve Enbar aşiret güçleri, planlanan hedeflere doğru ilerliyor" dedi.
 
Yahya Resul, Enbar'ı kurtarma operasyonun kent merkezi Ramadi'nin yanında Felluce'yi de kapsadığını dile getirerek, "İlgili askeri kurumlar, bölgelerin kurtarılma önceliğine göre karar veriyor. Askeri birimlerimiz de tüm hazırlıklarını tamamladı ve en yüksek düzeyde donanıma sahip bulunuyor" ifadelerini kullandı.
 
Sözcü Yahya Resul, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının IŞİD mevzilerini belirleme ve istihbarat bilgisi paylaşımı konusunda operasyona katıldığını söyledi.
 
Hedef Felluce
 
Irak Ordusu'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığın Sözcüsü Saad Maan ise, basına yaptığı açıklamada, önümüzdeki saatlerde Anbar ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacaklarını ifade etti.
 
Maan, ”Şu anda Felluce’yi kuşatıyoruz. IŞİD’in mevzilerini tespit edip kararlıkla ilerliyoruz. IŞİD’a gelecek lojistik tüm yardım hatları kesmek planımızın birinci aşamasıdır. İkinci aşamada ise Felluce’nin merkezine girmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Iraklı güvenlik güçleriyle Şii milis güçleri yaklaşık iki aydan beri Enbar'da IŞİD’e karşı operasyon düzenliyor. Başkent Bağdat'ın 60 kilometre kuzeybatısındaki Felluce'nin tamamı ise IŞİD kontrolünde...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması