'PYD, bizi ve Arapları göçe zorluyor'

Türkiye'ye sığınan Suriyeli avukat Gitaf ve Türkmen doktor Mustafa, PYD'nin Türkmenlere ve Arapları göçe zorladığını belirtti.

'PYD, bizi ve Arapları göçe zorluyor'
'PYD, bizi ve Arapları göçe zorluyor'
GİRİŞ 18.07.2015 15:46 GÜNCELLEME 18.07.2015 15:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tel Abyad'tan kaçarak Türkiye'ye sığınan avukat Enver Gitaf,  daha önce IŞİD'in elindeki Tel Abyad'ı PYD'nin hiç mermi atmadan ele geçirdiğini ve bölgeyi Kürtleştirmek için Arap ve Türkmenlere karşı tehcir politikası uyguladığını söyledi.

Tel Abyad'a bağlı Molla Berho, Mişrefe, Rumi ve El Humeyra köylerinde yaşayan Türkmen ve Arapların, PYD tarafından göçe zorlandığını belirten Gitaf, bölgedeki Türkmen ve Arapların birçoğunun sofradaki yemeğini bile bırakarak Rakka tarafına gittiğini, bir kısmının da Türkiye'ye sığındığını kaydetti.

PYD'nin tank ve silahlarla köyleri kuşatarak insanlardan yerleşim alanlarını boşaltmalarını istediğini ifade eden Gitaf, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 30 ailenin yaşadığı Mişrefe köyü, PYD'nin baskısı sonucu boşaltıldıktan sonra iş makineleriyle yerle bir edildi. Türkmen ve Araplar, baskı nedeniyle yaklaşık 30 kilometre yolu hamile kadınlar ve çocuklarla 4 gün yürüyerek zor şartlarda Türkiye sınırına geldiler. Birçoğu parasını ve eşyalarını bile alma fırsatı bulamadı. Türkiye'ye sığınan birçok Suriyeli evlerine dönmek istedi ancak PYD buna izin vermiyor hatta bir Suriyeli annesiyle köyüne gitmek isterken ayağından vuruldu. Daha sonra ambulansla Kobani'ye gönderdiler ancak ona ne olduğunu bilmiyoruz. Evlerine gitmek isteyen bazı Türkmen ve Araplar ise tutuklanarak cezaevine konuldu. Onların durumundan da bilgimiz yok."

"MECBUREN TÜRKİYE'YE SIĞINDILAR"

Türkmen doktor Halit Mustafa da PYD'nin Türkmenleri göçe zorladığını belirterek, binlerce Türkmen'in mecburen Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Türkmenlerin bir kısmının çadır kentlerde bir kısmının ise kendi imkanlarıyla kiraladığı evlerde yaşadığını ifade eden Mustafa, kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etti.

Mustafa, her şeye rağmen Türkmenlerin evlerine ve topraklarına dönmek istediğini ancak PYD'nin kendi emelleri için buna izin vermediğini kaydetti.

YORUMLAR 3
  • Sunni müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen uyu ey türkiye.Tatlı rüyalar.Dünyadan emirmi bekliyorsun.Sesini gücünü göster.Verilecek canımız var onuda veririz.İsail köpeği bazı kürtlerle yunan tohumu bazı türkler ülkemde terör estiriyor.Azınlık olduk yurdumuzda.Sünni müslümanlar katlediliyor uyan artık.
    Cevapla
  • dogru söz 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi isidin yaninda yer alirken iyidi kürt kadinlarini cocuklarini isid tecavuz edip sonra infaz edip serediyodunuz !!!!!
    Cevapla
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu dediklerin ne zaman oldu ? Sizi yalanla fazla doldurmuşlar. Yaptığınız zalimliğe kılıf aramayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor