İntifada'nın simgesi dünya sanatçısı oldu

1987'de İsrail zulmüne karşı Filistinliler tarafından başlatılan Birinci İntifada'nın simgesi olan taş atan çocuk şimdi bir viyola ustası.

İntifada'nın simgesi dünya sanatçısı oldu
İntifada'nın simgesi dünya sanatçısı oldu
GİRİŞ 19.07.2015 16:10 GÜNCELLEME 19.07.2015 16:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Filistin davasının omuzlara yüklendiği ilk intifada hareketinin simge resimlerinden biri olan taş atan çocuk posterindeki Remzi Ebu Radvan son dönemde çok başka bir alanda başarılara imza atıyor.

Filistinli Remzi Ebu Radvan şimdilerde yetenekli bir sanatçı. İlk intifada sırasında İsrail askerlerine taş atarak ailesini savunan ve İsrail ablukası sebebiyle Ramallah'ta bulunan "Amari" mülteci kampında çocukluğunu geçiren Ebu Radvan'ın hayatı, 1996 yılında Amerikalı bir çiftin kamptaki çocuklara müzik eğitimi vermesiyle değişti. Kekeme bir çocuk olan Ebu Radvan viyola konusundaki maharetiyle ilk andan itibaren dikkatleri üzerine topladı. The Guardian'da yer alan haberde, Birinci İntifada günlerinde çocuk olan Ebu Radvan, geceleri dedesinin radyosundan dinledikleri müzik ile eğlendiklerini, türküler söylediklerini ifade ediyor.

Taş atan çocuk Ebu Radvan, acılarını, sevinçlerini müziği ile dünyaya duyuran başarılı bir müzisyen. 5 albümü bulunan 36 yaşındaki Ebu Radvan dünya çapında tanınan bir viyola sanatçısı.

İntifada sırasında “Ben masumum" demenin yolu İsrail askerlerine taşla karşı koyarak veren Ebu Radvan, şimdi viyola ile “Ben masumum" diyor.

YORUMLAR 3
  • köfteci ramazan 8 yıl önce Şikayet Et
    pek hayırlı bi iş yapmış..gıy gıylaya gıy gıylaya kurtarır memleketini..allah milletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • muhami_ 8 yıl önce Şikayet Et
    oda düzenin bir parçası olmuş hayat işte
    Cevapla
  • miro 8 yıl önce Şikayet Et
    abi saçların dökülmüş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı